Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Langt færre sommerhuse til salg i Region Hovedstaden

Der er et markant fald i antallet af udbudte sommerhuse i Region Hovedstaden nu, sammenlignet med sidste år. Årsagen er en øget interesse for ferieboliger.

Hen over sommeren har efterspørgslen på fritidshuse været stor, og det har begrænset udbuddet. Foto: PR
Hen over sommeren har efterspørgslen på fritidshuse været stor, og det har begrænset udbuddet. Foto: PR

Er du på jagt efter et sommerhus i Region Hovedstaden, skal du indstille dig på, at der er blevet færre at vælge imellem. Siden sidste år på samme tid er udbuddet i regionen faldet med 14,6 pct. Til sammenligning er det tilsvarende tal for hele landet 6,7 pct.

Faktisk er der så godt gang i markedet, at handlerne fortætter, selv om kalenderen melder efterår. Med et aktuelt udbud på omkring 1.200 sommerhuse på markedet i Region Hovedstaden, der blandt andet omfatter populære sommerhuskommuner som Frederikssund, Halsnæs og Gribskov, ligger antallet på samme niveau som for en måned siden. Og det er en smule usædvanligt.

Dyk i udbuddet

Normalt sker der et dyk i udbuddet på den anden side af sommeren, men det er ikke sket i samme grad i år. Og hen over den seneste måned er det ligefrem status quo.

»Årsagen er, at sommerhussalget har fået et mærkbart løft i år – både af egen kraft, men også politisk med nye fordelagtige låneregler. Det giver anledning til en generelt øget interesse. Det gjorde både, at udbuddet i sommer aldrig nåede samme højder som sidste år, og at det måske heller ikke daler i samme grad, fordi handlen fortsætter ind i de kolde måneder,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.