Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Mit boligunivers

»Jeg kan ikke sove, hvis puderne ikke er puffet«

Hver uge får vi et indblik i et personligt boligunivers. Denne gang møder vi designer og arkitekt Emil Thorup, der ud over at skabe møbler i HANDVÄRK netop nu er aktuel med en tæppekollektion for Garant.

Emil Thorup er lige nu aktuel med en ny tæppekollektion for Garant. Foto: PR
Emil Thorup er lige nu aktuel med en ny tæppekollektion for Garant. Foto: PR

Hvor finder du inspiration til din bolig?

»Jeg er jo så privilegeret at kunne bo med mit eget design. Det er ikke (kun), fordi jeg har storhedsvanvid, det er også en mulighed for at afprøve mit design i praksis. Et marmorbord fra mit møbelbrand HANDVÄRK kræver f.eks., at man ikke har små børn, der løber direkte ind i det, og min nye tæppekollektion for Garant er så blød, at jeg tvinger alle gæster til at prøve at gå på det med bare tæer.«

Hvem, synes du, er de mest spændende navne på designscenen lige nu?

»Uh, det er sådan et rigtig godt, kreativt spørgsmål, og jeg burde have alle mulige smarte navne og brands klar i kulissen, men virkeligheden forholder sig sådan, at jeg ikke aner det. Jeg arbejder med mit eget design, jeg spytter huse og møbler og lamper ud og sidder med i alle processer i design, udvikling, prototyper, produktion og afsætning, så jeg har simpelthen ikke tid til at holde styr på, hvem der er ’hotte’ på designscenen.«

Hvis du skulle ændre noget ved din bolig, hvad skulle det så være?

»Åh, en million ting. Jeg er jo perfektionist og ikke på den der ’cute’, gode måde, som nogen er, hvor de godt kan lide, det er rent og pænt. Jeg er lige et par niveauer over. Jeg kan eksempelvis ikke sove, hvis jeg ved, der er en synlig ledning, eller puderne ikke er puffet. Men helt konkret ville jeg have flere badeværelser. Vi har konstant gæster, og jeg elsker gæster, men vi har kun ét badeværelse i en relativt stor lejlighed, og det er bare en ærgerlig disposition. Det er, som om der er bred konsensus i Danmark om, at ét badeværelse bare er mere end rigeligt til en hel familie. Jeg er ved at tegne et nyt hus til mig selv, og selv om det ’kun’ er 180 kvm, har jeg sat næsten 40 kvm af til badeværelser og toiletter.«

Hvad er dit bedste indretningstip?

»De fleste mennesker har egentlig god smag og indretter med nogle flotte elementer, møbler og lamper. Problemet er, at de fleste taber pusten der. Og det er de sidste 10 pct., der ændrer en indretning fra ’pænt’ til ’Architectural Digest’. De sidste 10 pct. er planter, gardiner og tæpper. Jeg advokerer naturligvis for, at man kigger nærmere på min nye kollektion af håndvævede tæpper i newzealandsk uld til en meget demokratisk pris lavet under gode forhold i Indien, men generelt er løse tæpper måske den nemmeste og mest overkommelige måde at opgradere en indretning på. Det afgrænser også zoner i f.eks. nybyggeri, hvor der typisk er store, åbne rum, som er skidesvære at indrette.«

Du kan følge Emil Thorup på adskillige platforme og få et indblik i hans mange projekter: på hjemmesiderne Handvark.com og Emilthorup.dk og på Instagram på profilerne @handvark og @emilthorup. Lige nu er han aktuel med en tæppekollektion for Garant, se Garant.nu.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.