Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hussalg: Omegnskommunerne overhaler København

Mens salget af villaer og rækkehuse i København Kommune ikke oplever fremgang, er der godt gang i den i omegnskommunerne.

Hussalget i København stiger ikke så hurtigt som i omegnskommunerne. Foto: Lars Pirtzel
Hussalget i København stiger ikke så hurtigt som i omegnskommunerne. Foto: Lars Pirtzel

Efter at København i længere tid har været motor for boligmarkedet, er handelsaktiviteten i hovedstaden i løbet af årets første fire måneder stagneret. Således følger salget af villaer og rækkehuse fra januar til april i år det mønster, vi så i samme periode sidste år. Det viser tal fra Boligsiden.dk.

»I faktiske tal er der en forskel på meget få handler, så salget af villaer og rækkehuse er nærmest identisk med det, vi så sidste år. Forskellen i år er, at omegnskommunerne omkring København oplever store stigninger,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nogle af de kommuner som Birgit Daetz hentyder til er Vallensbæk, Ishøj og Lejre, men også længere nordpå er der markante stigninger i kommuner som Fredensborg og Halsnæs.

»I de her kommuner vest og nord for hovedstaden er stigningerne i handelsaktiviteten mellem 25 og 60 pct. Det er markante stigninger, som vi nu kan måle over fire måneder. Udviklingen er en helt naturlig følge af, at priserne er steget i to år, og at køberne derfor trækker længere væk fra byen i jagten på den bolig, der passer til behov, drømme og økonomi.«

Der er i alt solgt 2.717 boliger i Københavns Kommune i årets første fire måneder.

361 af dem er villaer og rækkehuse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.