Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

For lidt plads? Kompakte løsninger er populære

Indretningssystemet ‘Stay Project’ er skabt for at hjælpe de familier, der ønsker det, med at blive i de små lejligheder på stenbroen.

En af Stay Projects indretningsløsninger, hvor skillevæggen til køkkenet både fungerer som siddepladser og opbevaring. Foto: Stay Project/PR
En af Stay Projects indretningsløsninger, hvor skillevæggen til køkkenet både fungerer som siddepladser og opbevaring. Foto: Stay Project/PR

Arkitekterne Lotte Nørregaard Petersen og Troy Lynn Ostrander blev inspireret af andres kreativitet, da de startede ‘Stay Project’ i deres forretning på Nørrebro, forklarer Lotte Nørregaard Petersen.

»Vi lagde mærke til, at mange børnefamilier i byen bruger kreative løsninger. Det er noget, der altid har interesseret os: hvordan folk løser det at have fået børn, men stadig bo i en relativt lille bolig. Det tager også til dels udgangspunkt i os selv. Vi har begge tre børn og bor i københavnerlejligheder. At kunne blive boende i byen med forholdsvis mange børn handler ofte om at finde nogle smarte sengeløsninger med opbevaringsplads til børneværelset. Mange vælger også at have et bord, der nemt kan flyttes, eller en bænk med opbevaringsplads i stedet for stole,« siger hun.

Lotte Nørregaard Petersen fortæller, at der i disse år er en del efterspørgsel på kompakte indretningsløsninger.

At finde på kreative løsninger, når boligen ikke ligefrem er på størrelse med et palæ, har længe været en trend i USA – også uden for de tæt beboede storbyer. Her eksisterer der ligefrem en bevægelse kaldet ‘Tiny House Movement’, som fik brændstof under finanskrisens værste år, hvor mange måtte flytte fra deres hus af økonomiske årsager. Nogle valgte at starte et nyt og enklere liv i et lille, mobilt og økovenligt hjem, der var let at bygge og billigt at bo i.

Der er ingen fast grænse for, hvornår et hus inden for bevægelsen kan accepteres som ’tiny’ (meget lille), men i almindelighed regner man med, at 46 kvm eller mindre kan gøre det. ‘Tiny House Movement’ eksisterer også i Canada, Japan, Tyskland og Spanien - og kom til Danmark i 2014. På bloggen tinyhousedk.wordpress.com kan du opdatere dig om de relevante lovparagraffer, hvis du drømmer om dit eget ‘tiny house’ i Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.