Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Mit boligunivers

»Find ud af, hvordan du trives bedst«

Hver uge får vi et indblik i et personligt boligunivers. Denne gang møder vi Joachim Kornbek Engell-Hansen, der er Brand & Design Director hos den danske designvirksomhed Menu.

Joachim Kornbek Engell-Hansen. Foto: Philip Høpner for Dossier
Joachim Kornbek Engell-Hansen. Foto: Philip Høpner for Dossier

Hvor finder du inspiration til din bolig?

»I kraft af min stilling bliver jeg konstant eksponeret for nye design, materialer og farvekombinationer. Det er min fornemmeste opgave at holde mig opdateret og kende det ukendte før alle andre. Mit team og jeg arbejder tæt sammen med eksterne designere, arkitekter, stylister og trendspottere på daglig basis, og det inspirerer mig og giver mig også nye ideer til indretning af mit eget hjem.«

Hvem, synes du, er de mest spændende navne på designscenen lige nu?

»Det kommer an på, hvilken vinkel man ser det fra. Nick Ross er en utrolig dygtig formgiver, som bygger bro mellem design og kunst på en meget elegant og sofistikeret måde. Afteroom er spændende at arbejde med, fordi de altid gør tingene så utrolig simple og banale, men når de er spot on, får de skabt noget helt fantastisk ikonisk. Danielle Siggerud er arkitekt og har ikke bevæget sig så meget ind i produktdesign endnu, men hun har designet nogle customized borde til Menus café, som er blevet superflotte. Hun har en meget konsekvent stil, der tilføjer noget feminint til vores univers.« Hvis du skulle ændre noget ved din bolig, hvad skulle det så være?

»Jeg er for nylig flyttet fra Nørrebro til Frederiksberg og ind i en meget klassisk herskabslejlighed, hvor jeg ikke synes, der behøver at blive gjort så meget andet end at slibe gulve og male. Den har en charme, som jeg ikke vil ændre på, og man kommer langt med indretning. Dog får badeværelset nok en overhaling på et tidspunkt.«

Hvad er dit bedste indretningstip?

»Det er vigtigt at finde ud af, hvordan du selv trives bedst. Skal det være luftigt og lyst, eller skal det være dunkelt og hyggeligt? Jeg trives godt med, at der ikke er så mange ting, men at alle ting så til gengæld har en plads og en funktion. Det handler også om at indrette efter sin boligtype. Bor du i en herskabslejlighed fra starten af 1900-tallet eller i et nybyggeri i Nordhavn? De mest vellykkede indretninger sker, når man tager det med i ligningen. I mit hjem går jeg meget op i at fremhæve fornemmelsen af højt til loftet og holde fokus på overflader og materialer. Jeg har netop købt en bordplade i Calacatta Viola-marmor, som har lidt røde tegninger i sig. Det giver noget helt fantastisk til spisestuen.«

Få inspiration til boligindretning på Menus Instagram-profil.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.