Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Få lejligheder til salg i Region Hovedstaden

Udbuddet af ejerlejligheder er det seneste år faldet markant i Region Hovedstaden.

Flere steder i landet er der i løbet af det seneste år blevet færre lejligheder til salg,bl.a. i Region Hovedstaden. Arkivfoto
Flere steder i landet er der i løbet af det seneste år blevet færre lejligheder til salg,bl.a. i Region Hovedstaden. Arkivfoto

Er du på jagt efter en ejerlejlighed i hovedstadsområdet, så er der blevet langt færre at vælge imellem det seneste år.

Nye udbudstal fra Boligsiden.dk viser, at antallet af lejligheder til salg i Region Hovedstaden er faldet med mere end 400 stk. Det er et fald på 11,4 pct.

»Efterspørgslen på ejerlejligheder i København har været overvældende, og der bliver derfor også solgt rigtig mange af slagsen. Det smitter af på udbuddet, der er meget lavt i forhold til i slutningen af året i 2015 og 2016,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk. Det er dog ikke kun i Region Hovedstaden, at udbuddet på ejerlejligheder er faldet det seneste år. Kurven har taget det største knæk i Region Midtjylland, hvor faldet lyder på hele 16,2 pct.

»Der er omkring 1.200 ejerlejligheder i udbud i Region Midtjylland, og det tal har ikke været lavere på noget tidspunkt i 2010erne. Det store fald i forhold til sidste år skyldes, at udbuddet i Aarhus var meget højt i november sidste år, og da der nu er omtrent 100 færre lejligheder at vælge imellem i landets næststørste by, trækker det altså gennemsnittet for hele regionen ned,« påpeger Birgit Daetz.

Udbuddet af ejerlejligheder er faldet med 8,1 pct. i hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.