Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dit hus er steget voldsomt i værdi de sidste 25 år - se her hvor meget

Priserne på parcelhuse er i gennemsnit tredoblet, men de regionale forskelle er store.

Har du ejet et hus siden 1992, har du i gennemsnit fået tredoblet din boligs værdi. Her er det Køge set fra luften. Foto: Lars Plougmann
Har du ejet et hus siden 1992, har du i gennemsnit fået tredoblet din boligs værdi. Her er det Køge set fra luften. Foto: Lars Plougmann

Det er ingen hemmelighed, at kvadratmeterpriserne er steget betragteligt hen over de seneste par årtier. Men stigningen er større, end de fleste måske går og tror.

Beregninger foretaget af ejendomsmæglerkæden Nybolig viser, at et gennemsnitligt dansk parcelhus har mere end tredoblet sin værdi i løbet af de sidste 25 år.

Hvor kvadratmeterprisen i 1992 i gennemsnit lød på 4.000 kr., lyder den i dag på 12.482 kr. Beregningerne er baseret på Finans Danmarks boligmarkedsstatistik og målt på realiserede bolighandler.

Det er dog ikke alle steder i landet, boligejernes friværdi skyder lige hurtigt i vejret, understreger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.

»Der er naturligvis tale om store regionale forskelle. Lollandske huskøbere har f.eks. kun oplevet en stigning på 28 pct. siden 1992, mens tålmodige husejere i hovedstaden har oplevet en stigning på 295 pct. For alle danske huse som helhed er priserne steget 210 pct. over de sidste 25 år, så skal man komme med et forsigtigt bud på, hvor det historisk kan være fornuftigt at investere, kunne et hus være et oplagt sted,« siger Thomas Hovgaard og fortsætter:

»Selvom boligmarkedet siden 1992 har været præget af både opture og nedture, er der på den lange bane generelt tale om pæne prisstigninger. Det, vi kan se, er, at særligt urbaniseringen står bag de mest markante stigninger, ligesom de områder, der har oplevet størst fraflytning, har indkasseret de mindste stigninger.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.