Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Designerlamper er et hit

Sort er stadig det dominerende look, uanset om lamperne er fra designstærke metropoler som Milano og Barcelona, eller fra nordligere himmelstrøg som Holland, Danmark og Sverige.

Montøren er med i prisen

Mange har nok haft et lidt anstrengt forhold til PHs koglen i kobber. For vist er det da en spektakulær lampe, men den er meget stor og dominerende. Det har Louis Poulsen nu langt om længe gjort noget ved. I anledning af koglens 50 års fødselsdag lanceres det danske lampe-ikon nemlig nu i håndlavet og sandblæst glas.Det delikate materiale, som virkelig klæder lamper, skal håndteres med stor forsigtighed, derfor medfølger der i prisen en specialuddannet montør, som samler lampen på stedet. Den findes med diameter på henholdsvis 48, 60, 72, og 84 cm. I den midterste størrelse koster lampen 54.995 kr. Louis Poulsen.

Fin finish

Ikea har gennem tiderne produceret et utal af lamper. Desværre har finish og montering af ledninger altid været en akilleshæl. Det problem synes nu at være løst, for bordlampen Kulla, som kom på markedet for et par år siden, er et særdeles vellykket design, der fortjener et stort publikum. Den lille elektroniske »pind«, der hænger ned fra skærmen, bruges til at slukke, tænde og dæmpe lyset. Det betyder, at man får et godt og brugbart lys, fordi man ikke kan bruge energisparepærer til lamper med elektronisk lysdæmperfunktion. Højden er 55 cm og diameter 40 cm. 379 kr. Ikea.

Indendørs snefald

Louise Campbell har i samarbejde med Louis Poulsen skabt nogle meget poetiske lamper, der alle har været inspireret at naturen. Med sin nye standerlampe Snow har hun atter hentet inspiration fra naturen, idet hun har taget afsæt i et vinterlandskab, hvor den rene, hvide sne kaster et præcist lys fra sig. Lampen er udført i fire mm tykt, twin-sheet-formet akryl med silketrykt motiv og spiller dermed på kontrasten mellem materiale og usynlighed. Motivet er hvide prikker i tre størrelser, der giver associationer til snefald. Snow er udført som to sammensatte kegleformer. Den største kegle udgør standerdelen og står direkte på gulvet, mens den mindste kegle danner lampehovedet. Loddet i midten har betydet, at lampen kunne gøres lettere i sit materialeforbrug. Højden er 150 cm, og på sit bredeste sted er den 80 cm. 14.995 kr. Louis Poulsen.

Tak for kaffe

Det ligger i tiden, at bordlamperne skal være lavet af ting, vi kender fra hverdagen, men få gør det så humoristisk som franskmanden Matjewski. Lampen Porcelaine, som den meget naturligt hedder, er bygget op af små og store kaffekopper á lá Versace med tilhørende tallerken. Den vil mormor elske Bordlampen med guldkanter er 70 cm høj og koster 7.500 kr. Spotlight2.dk

 

Svensk i top

Svensk design er ved at få rigtig godt fat i det internationale marked, og det kan broderlandet blandt andet takke designeren Thomas Sandell for. Man kommer nemlig ikke uden om svensk design uden at nævne Sandell, der er her og der og alle vegne med sit fremadrettede design. Den elegante og helt hvide bordlampe Katerina hører til blandt hans allernyeste produkter for det svenske firma Zero. Bordlampen, der også laves som pendel og som standerlampe, fås i to størrelser, hvor denne med sine 61 cm i højden er den største. Den fås i flere farver. 3.895 kr. Light-Point.

Én lampe – mange versioner

Bastone fra firmaet Metalarte findes i mange forskellige varianter. For det første kan skærmene fås i flere farver, dernæst kan stellet være enten helt glat, rillet eller som her i en kombination, hvor den nederste del er rillet, og den øverste del er helt glat. Bastone laves også i en mindre udgave med kun én skærm, og i denne model er messingknoppen erstattet med et greb, der gør den nem at flytte rundt med. Endelig fås den øverste messingknop i tre forskellige faconer. Højden er 180 cm. 16.095 kr. Mekavi.

 Hak din egen lampe

Man skal nok lige tage sig sammen, inden det først hak sættes ind, men det er faktisk meningen, man selv skal hakke huller eller ligefrem hele stykker af sin nyindkøbte keramiklampe, der fås i sort eller hvid. Idéen kommer fra designeren Jordi Canudas, der med sindsro kan garantere køberen, at der ikke findes to modeller, der er ens. Den sylespidse pikhammer købes separat. Lampen hedder meget apropos Lesslamp og produceres af spanske Metalarte. 4.395 kr. Mekavi

Er du til fest og farver?

Hvis du mangler kulør over spisebordet eller bare trænger til at få spiseafdelingen peppet lidt op, så er Frederik Mattsons retrolampe PXL S med sine multifarvede skærme bestemt værd at overveje. Modellen, der også laves som bordlampe, er formet i stål og aluminium. Diameter er 38 cm, højden er 39,5 cm. 6.300 Kr. Mekavi.

 Let på tå

Standerlampen Main er på alle måder super moderne, alligevel vil den kunne indgå i mange forskellige stilarter, hvilket tæller meget på plussiden. Selv om lampen kun koster 2.999 kr., er den rig på detaljer. Bemærk f.eks. at den lille smarte ring, der holder de fire ben samlet, har samme farve som skærmen. Main er 160 cm høj. Bo Concept.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.