Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De sælger dansk design på Manhattan

Niki Cheng ejer sammen med sin mand otte butikker i New York, der alle sælger produkter fra den danske møbelkæde BoConcept.

Niki Cheng solgte før dyre designermøbler, mens Shaokao Cheng havde gjort karriere inden for finansverdenen, inden han fulgte konens idé og skiftede til designbranchen. I dagligdagen hjælper familien til med pasning af deres lille datter, Cienna.
Niki Cheng solgte før dyre designermøbler, mens Shaokao Cheng havde gjort karriere inden for finansverdenen, inden han fulgte konens idé og skiftede til designbranchen. I dagligdagen hjælper familien til med pasning af deres lille datter, Cienna.

Forretningerne ligger på New Yorks bedste adresser som Madison Avenue, Chelsea, Soho og Brooklyn Heights og frekventeres af stilbevidste newyorkere, der skal finde moderne design til deres boliger.

Her sælger Niki Cheng og hendes mand, Shakao Cheng, møbler fra den danske møbelkæde BoConcept. Parret ejer ikke færre end otte butikker og er indehaver af den største BoConcept-franchise i verden.

Niki Cheng havde tidligere et job, hvor hun solgte dyre italienske designermøbler i en forretning paa Manhattan, men for fem år siden faldt hun over et bord fra BoConcept.

»I magasinet Metropolitan Home så vi et sofabord til 300 dollars fra det danske møbelfirma. Vi havde lige betalt 1.500 dollars for vores italienske, så jeg sagde straks til mand: Vi ringer til dem!«

Niki Cheng tog kontakt til det firmaets hovedkvarter i Herning, og kemien mellem Cheng-parret og de danske ejere viste sig at være god. Efter nogle forhandlinger kom en aftale i stand.

»Timingen var god i forhold til at sælge nordisk inspirerede møbler i New York, selv om flere advarede os imod det. Men vi troede på brandet, og i 2002 åbnede vi det første møbelvarehus paa Madison Avenue. Min mand arbejdede før i en bank, men det var begyndt at kede ham, så det var fint for ham at skifte branche,« siger Niki Cheng.

Forretningen på Madison Avenue har en flot udstilling, men den ligger også på et eksklusivt hjørne med udsigt til Empire State Building, og kunderne er en blanding af unge veluddannede fra byen og de lidt ældre, der typisk både har lejlighed i byen og hus på landet. De otte BoConcept-butikker ligger i meget forskellige områder. I butikken i SOHO kommer mest singler, mens New Jersey-afdelingen typisk besøges af familier fra forstæderne. Alle butikker er indrettet af folk fra BoConcepts hovedkvarter i Århus og Herning.

Niki og Shaokao Cheng er begge midt i 30erne. Hun stammer fra Malaysia og flyttede til New York for ti år siden, mens Shaokao kommer fra Taiwan. I dag arbejde flere af parrets familiemedlemmer i butikkerne, bl.a. Nikis to brødre og en søster.

 

I USA kender alle svenske Ikea, og Niki Cheng er ingen undtagelse, for hun har selv anskaffet hylder til datterens værelse og redskaber til sit køkken fra den svenske møbelkoncren.

Priserne på produkterne fra BoConcept ligger dog en en smule højere.

»Men vores møbler er fleksible. Det er en fordel, at man kan bygge sin sofa stor eller lille alt efter individuel smag og behov. De ser også luksuriøse ud, og så kan jeg li’ enkelheden i det danske design,« siger møbelhandleren, og hendes mand supplerer:

»Tidligere kunne vi ikke få moderne møbler i New York. De sofaer og senge, der var i butikkerne, var ikke til at betale. I vores butikker kan kan kunderne selv indrette deres hjem med hjælp fra en design-konsulent, der tegner på computer.

Familien Chengs privatbolig er en lejlighed Downtown Manhattan på Fifth Avenue lige ved 29. gade. Man ankommer til den fælles reception med dørmand. Her er flotte marmorudsmykninger i lilla, brune og sorte nuancer, loftet har stuk, og dørene er i messing og glas. Ejendommen har 20 etager, og familien Cheng bor på 6.

»Her boede før en kunstner, der havde atelier og lavede skulpturer i den ene del af lejligheden og havde kontor i den anden. Da vi overtog den, rev vi alt ned og byggede op fra grunden. Det tog os to år, og vi har kun boet her i seks måneder,« fortæller Niki Cheng, mens hun sidder i sit HTH-køkken.

Lejligheden er et såkaldt New Yorker-loft. Her er rummeligt, træ på gulvene og afslappede møbler. Kvarteret beskrives som »up and coming«, men to-tre gader længere oppe har lejlighederne udsigt til Central Park og koster tre-fire gange mere.

Parrets datter, Cienna på to år, har eget værelse med både dobbeltseng, børneseng og grønt tapet med asiatisk-inspirerede fugle. Boligen har to badeværelser begge med badekar. I det ene er der mosaikker i forskellige grønne nuancer, mens det andet er indrettet i hvide, grå og lyseblå nuancer og med en stor fladsskærm på væggen.

Niki Cheng har besøgt Herning, for det er fast kutyme for alle, der har BoConcept-franchiser rundt om i verden, og her mødte hun en del, som misundte hende sit og mandens job.

»I Herning sagde de alle sammen, at vi er så heldige, fordi vi har fået forretningerne i New York.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.