Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dæk op til nytår: Fest og farver hos Rice-ejerne

Charlotte Gueniau har dækket op med masser af de farver, som også kendetegner hendes firma Rice.

Der skal være østers. Og masser af dem, når Charlotte Gueniau og hendes familie fejrer nytår.

»Jeg elsker østers og ryger lige tilbage til Paris, når jeg spiser dem,« siger Charlotte Gueniau, der sammen med sin franske mand Philippe ejer Rice.

Se mere af det flotte og farverige nytårsbord i galleriet til højre >>

Virksomheden er kendt for sit farvestrålende service i melamin og håndmalet italiensk keramik, og Charlotte Gueniau har da også dækket op til nytår med eget design i alle regnbuens farver. For hun er langtfra en cremefarvet type, men kombinerer med sikker hånd stærke farver og mønstre, så selv den mørkeste decemberdag får kulør.

Fra samme serie:
Dæk op til nytår med vennerne
Dæk op til nytår: Terroir med stænk af zen

TEMA: Nytår 2011

Charlotte Gueniau har dækket op i det store køkkenalrum. Hun har ikke lagt dug på det hvidlakerede langbord, men i stedet brugt en rulle gavepapir fra Rice som farvestrålende løber midt på bordet.

En orange og pink blomsterguirlande i uldgarn snor sig rundt om små vaser – en blanding af Rice og loppefund – og fyrfadsstager i forskellige farver. Også tallerknerne er i forskellige farver.

Bestikket er fra franske Laguiole med håndlavede benskæfter, mens glassene er en blanding af Rice og andre. På den øverste tallerken ligger en lille plastboks med navn på låget, der fungerer som bordkort. I boksen ligger der et par hovedpinepiller til de voksne og slik i børnenes.

Ved hver kuvert ligger også, hvad der ligner en stor chokoladekaramel.

Følg FRI.dk's boligstof på Facebook

»Jeg har købt dem i Paris, og jeg tænkte godt nok »hold da op«, da jeg så, hvad en posefuld kostede. Men jeg syntes, at de var så flotte, og så viser det sig, at det er nytårsknallerter med en karamel indeni. Så sådan én for hver gæst,« siger hun.

Der er plads til 12 ved det store bord i køkkenalrummet. Selma på 10 og Max på 12 skal selvfølgelig være med, og også gæsterne bliver en blanding af børn og voksne.

Selma har foldet flip-flappere til børnene, og når man åbner det valgte nummer, kan man f.eks. få til opgave at synge en sang, at fortælle om det sjoveste, der er sket i år, eller at kysse den, der sidder ved siden af.

»Vi holder ikke nytår med de samme mennesker hvert år, og jeg ville ikke have spor imod, at vi kun var os fire herhjemme.

Jeg hører om mange, der lidt er endt i en nytårsklemme, som de ikke kan komme ud af, fordi det forventes, at man gør, som man plejer. Inklusive en masse ritualer som man endelig ikke må afvige fra. For mig er det en lidt højtidelig aften, hvor man både kigger tilbage og frem, og så er det selvfølgelig en fest – også for børnene,« siger Charlotte Gueniau.

TEMA: Nytår 2011

Læs meget mere livsstil- og boligstof i vores to gratis nyhedsbreve: Din Bolig om tirsdagen og Fri Weekend om fredagen. Meld dig til her

Fra samme serie:
Dæk op til nytår med vennerne
Dæk op til nytår: Terroir med stænk af zen

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.