Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Atelier-agtig bolig

Familien Knudsen totalrenoverede sidste år en ældre villa, så den i dag fremstår som et moderne funkishus med et ensartet og eksklusivt designudtryk i køkken, bad og entre.

Der er lavet en spiseplads i massiv røget eg på mål som afslutning på det lange køkkenmodul. En oplagt plads til at nyde et glas vin, morgenmad til børnene, en mobil arbejdsplads eller til gæster, når kokken skal underholdes.
Der er lavet en spiseplads i massiv røget eg på mål som afslutning på det lange køkkenmodul. En oplagt plads til at nyde et glas vin, morgenmad til børnene, en mobil arbejdsplads eller til gæster, når kokken skal underholdes.

Ved første øjekast, og der skal kastes et langt et af slagsen nede fra vejen, ligner den hvidpudsede villa en nybygget, moderne bolig. Pudsen er godt nok ny, og det samme er de store vinduespartier, der går fra tagets zinkinddækninger ned til terrasse- og jordniveau, men husets grundkerne er en mindre villa opført i 1954.

Henover årene er der blev bygget til huset, så det var på 340 kvadratmeter, da Gitte og Jonas Knudsen købte villaen forrige år. De vidste med det samme, at en totalrenovering ude og inde var nødvendig, for at huset kom til at opfylde deres æstetiske drømme og praktiske behov.

Parret kontaktede arkitekt Jens Ladegaard, der ud fra familiens ønsker lavede en masterplan over, hvad der skulle ske. En plan, der blandt andet indebar, at der blev vendt totalt om på planløsningen.

Læs også: Smart, dansk designet bakkebord

Læs også: Salg af ejendomme på landet er eksploderet

»Vi drømte om at få det her enorme rum med store vinduespartier, som ville gøre boligen helt atelieragtig. Et stort rum, hvor vi kunne have køkken, spisestue, stue, læsehjørne og børnekrog i ét kun lettere adskilt af lave reoler,« fortæller Jonas Knudsen.

Det er svært at se, at huset oprindeligt blev bygget i 1954, som det i dag fremstår nypudset med nye, store vinduespartier.
Det er svært at se, at huset oprindeligt blev bygget i 1954, som det i dag fremstår nypudset med nye, store vinduespartier.

Ønsket må siges at være blevet opfyldt. Når hoveddøren går op, træder du ind i entreen, hvorfra der er kig til det store rum og via de store vinduer kig ud til terrasse og have. Køkkenet er dog med fuldt overlæg trukket ind i en vinkel, så det kun halvt er en del af opholdsrummet.

»Det er stadig et samtalekøkken, da du kan høre kokken fra sofaen, men omvendt er du fri for at se på brugte gryder og pander, mens du slapper af,« siger Jonas Knudsen.

Læs også: Rene linjer med et strejf af farve

Læs også: Dyre boliger rives væk i København

Ønsket om det store rum voksede ud af, at familien tidligere boede i en gammel murermestervilla med trapper og mange rum, hvilket gjorde, at huset syntes mindre, end det var, familien var meget adskilt, og meget tid blev brugt på at gå op og ned ad trapper. I det nye hus er der også trapper, men de er korte og går kun op til et soveværelse og ned til bryggers og et garderobeværelse.

Snedkerkøkkenet fra Kustomhouse er i  røget eg, der er behandlet med en gummilak som overflade, så træets årer træder frem. Indvendigt er der hvidolierede egetræsskuffer, der giver en fin kontrast til de mørke fronter.
Snedkerkøkkenet fra Kustomhouse er i  røget eg, der er behandlet med en gummilak som overflade, så træets årer træder frem. Indvendigt er der hvidolierede egetræsskuffer, der giver en fin kontrast til de mørke fronter.

Fast udsmykning

Ægteparret medbragte ikke specielt mange møbler fra deres tidligere bolig, da de valgte, at hjemmets primære og stilmæssige udtryk skulle ligge i de nye, faste installationer. Køkken, badeværelse, entre, bryggers og garderoberum er lavet på specialmål af firmaet Kustomhouse for på den måde at skabe et ensartet designudtryk.

»Vi har klart brugt det meste af budgettet på de her centrale elementer og gulvene, da tanken er, at netop de faste elementer er hjemmets udsmykning,« forklarer Jonas Knudsen og tilføjer med et smil, at installationerne kommer til at holde i mange, mange år, så de i princippet kun skal skifte lidt puder og nips fremover.

Læs også: Dansk sofasucces

Læs også: Kunstige blomster er hippe - igen

Sofaen i soveværelset er designet af Børge Mogensen, gardinerne er fra Fischer, og tæppet er fra ILVA, mens sofabordet er i skifer på et stel i børstet stål. 
Sofaen i soveværelset er designet af Børge Mogensen, gardinerne er fra Fischer, og tæppet er fra ILVA, mens sofabordet er i skifer på et stel i børstet stål. 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.