Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Årets største designtendenser til boligen

De største tendenser i 2013 kredser alle omkring samme akse; nemlig den nordiske stil, som byder på natur, håndværk og dæmpede toner.

NATUR
Naturen er den helt store tendens i vores indretninger. Designerne kigger ud på alt det, der omgiver os, når de finder inspiration og materialer til deres møbler og design, og vi tager imod de naturlige referencer med kyshånd i disse tider, hvor finanskrise og dystre udsigter har præget både mediebilledet og vores hverdag.

I sådanne situationer er det en naturlig(!) reaktion at søge mod det nære og det sikre, og her svigter naturen aldrig med sin ærlighed i materialer og former. Samtidig er naturen en medspiller i den anden store tendens, som handler om håndværket, hvor træ i den grad spiller en hovedrolle.

HÅNDVÆRK
Carl Hansen & Søn er et af vores traditionsrige designfirmaer, som i mange år har fokuseret på en af tidens allerstørste tendenser; nemlig håndværket, og firmaets nye slogan siger næsten det hele: ’Every piece comes with a story’ (hvert et møbel har en historie, red.).

For det er meget dét, som håndværkstendenser er båret af. I en tid, hvor alting går hurtigt, hvor store fabrikker spytter masser af produkter ud på et samlebånd, der er sat på turbo, og hvor brug og smid væk-kulturen er let at forfalde til, er der opstået denne modreaktion, der handler om solid kvalitet og traditionsrigt håndværk.

MARMOR
Det står mejslet i sten, at vi bød en del materiale velkommen tilbage efter en del år(tier) i glemslens tåger. Kork er et stærkt eksempel, men det var især marmor, som returnerede med voldsom kraft.

Den smukke sten blev brugt i indretninger, møbler og design-accessories, og det er egentlig ganske naturligt, set i lyset af en anden stor tendens, som hedder natur. Vi elsker naturen for tiden, og vores bolig må gerne udtrykke denne kærlighed.

Samtidig passer marmorens hvide og strømlinede look helt perfekt til vores verdenskendte nordiske stil, som er minimalistisk og stram i udtrykket.

STØVEDE, DÆMPEDE 50ER-FARVER
De har været der et par sæsoner allerede og fortsatte også 2013 ud med at dominere. De støvede, dæmpede farver, som indtog vores boliger i takt med, at Mad Men og hele fascinationen af 1950erne indtog vores tv og verdener.

De har groet sig fast i løbet af dette år, og selv om der selvfølgelig altid er skarpe farver at finde i designbilledet også, så er 50ernes dæmpede fornemmelser stadig mest dominerende. Måske ikke mindst fordi, de passer så godt til den nordiske stil, der lader sig kraftigt inspirere af naturen.

ILLUSTRATIONER
Hvis der er én designmæssig ting, vi husker 2013 for, og som virkelig er dette års helt store trend, så er det illustrationer til væggene. På enhver designmesse, -marked eller -webshop har vi set den ene grafiske, skæve, smukke illustration efter den anden, og det er med god grund, at det er årets nye helt store hit til hjemmet. Illustrationerne er nemlig en nem og økonomisk overskuelige måde at få nyt liv på væggene.

Du føler dig ikke så forpligtet til at have det sammen værk hængende i årevis, hvis det ikke er et kunstmaleri til 20.000 kr., men en illustration til måske 300 kr. Samtidig fås illustrationerne i så mange forskellige stilarter og afskygninger, at du kan være helt sikker på at finde en, der passer ind i lige akkurat dit hjem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.