Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Boligreportage

70er-arkitektur møder naturen

Med en sø på den ene side og en fredet skov på den anden har Camilla Gullits skabt en harmonisk oase, hvor inde- og udeliv flyder sammen.

Den arkitekttegnede villa fra 1970erne er gemt mellem alt det grønne og har en vidunderlig placering mellem skov og sø. På denne side af huset er der læ, og her har familien skabt et leverum med et gammelt udekøkken fra Illums Bolighus, der er fundet på Dba.dk, loungesolvogn fra Trip Trap og havemøbelsæt fra Kircodan. Det er her, familien sover ude og ser stjerneskud i august.
Den arkitekttegnede villa fra 1970erne er gemt mellem alt det grønne og har en vidunderlig placering mellem skov og sø. På denne side af huset er der læ, og her har familien skabt et leverum med et gammelt udekøkken fra Illums Bolighus, der er fundet på Dba.dk, loungesolvogn fra Trip Trap og havemøbelsæt fra Kircodan. Det er her, familien sover ude og ser stjerneskud i august.

Da designer Camilla Gullits og hendes mand, arkitekt Nikolaj Ernst, flyttede ind i 1970er-villaen i Nordsjælland for ti år siden, var de enige om at bevare husets originale udtryk. Som Camilla Gullits udtrykker det, er det ikke alle, der ville have beholdt trælofterne og det røde klinkegulv, men parret synes, at de originale detaljer giver mere sjæl end det traditionelle hvide og grå.

Faktisk har parret ikke lavet ret meget om i villaen, som er 220 kvm. Nikolaj Ernst har lavet to mindre greb, der har givet mere lys og åbnet huset mere op for den helt store attraktion: søen for enden af haven.

I forbindelse med soveværelset har de fået bygget ’verdens mindste tilbygning’ på en gange seks meter med glas på alle sider, så der blev åbnet op mod himlen og ned mod søen. Og parrets kontor var en gammel garage, der har fået ovenlys og en facade, der ligger med udsigt til søen.

»Det er små ændringer, der har givet en stor effekt. I soveværelset og badeværelset er det ligesom bare en glaskasse, der er bygget på, men det er en vild forskel. Underetagen er i virkeligheden en gammel kælder, så at få glas fra gulv til loft har gjort underværker. Ikke mindst fordi vi nu kan se søen hele tiden, og selv om vi har boet her i ti år, glæder vi os stadig over den hver dag. Vi bruger den meget. Vi bader året rundt, sejler i den, om vinteren tænder vi bål og skøjter på den, vi går ture på isen og møder vores naboer på en helt anden måde, end når vi møder dem på vejen,« fortæller Camilla Gullits.

I hele den ene længde af huset går en terrasse, der ikke er ret bred. Så Camilla Gullits’ mand har bygget et bord, som er husets bedste spiseplads. Her er der nemlig både morgensol, aftensol og endda en semi-solnedgang, og her sidder man mere i læ end helt nede ved søen.
I hele den ene længde af huset går en terrasse, der ikke er ret bred. Så Camilla Gullits’ mand har bygget et bord, som er husets bedste spiseplads. Her er der nemlig både morgensol, aftensol og endda en semi-solnedgang, og her sidder man mere i læ end helt nede ved søen.

Smuk placering

Villaen ligger med søen til den ene side og en fredet skov til den anden. Man kan ikke se husene til de andre sider, så her kan man nærmest få en fornemmelse af at være helt alene med naturen.

Også indenfor er naturen taget ind. Parret har indrettet deres hus med designermøbler i høj kvalitet og med naturlige materialer.

»Jeg elsker naturen og dens rene materialer som uld, cashmere, læder, silke og økologisk bomuld, som også er dem, jeg selv arbejder med i Care By Me. Materialerne passer godt til et hus, der er midt i naturen, med alle de store flader, der kan lukkes op, så man både er inde og ude på én gang. Og så er de bløde materialer og farver en god kontrast til den lidt hårde 1970er-stil, som huset er bygget i,« siger Camilla Gullits, der efter eget udsagn har en ‘blødhedsmani’, og det viser sig ikke mindst i husets mange tekstiler.

Et hjem i en travl hverdag

»Min grundlæggende filosofi er, at vi i en travl hverdag skal føle os favnet af vores hjem og det, vi lever i. Et hjem skal være et sted, hvor både børn og voksne kan finde ro efter en lang dag ude i verden. Og så er min tilgang, at jeg hellere vil have lidt, men godt. Ligesom jeg laver ’slow wear’, går jeg efter ’slow living’, for jeg synes, vi skal passe bedre på de ressourcer, vi har. Derfor køber vi heller ikke ret mange ting, men de ting, vi køber, holder i mange år. Og jeg tror faktisk også, at det på den lange bane er billigere.«

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.