Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

2017 blev et rekordår for sommerhussalget

Sidste år blev der solgt omkring 9.000 sommerhuse i Danmark.

Karrebæksminde ved Næstved er et af landets populære sommerhusområder. Foto: Bo Mertz/Flickr
Karrebæksminde ved Næstved er et af landets populære sommerhusområder. Foto: Bo Mertz/Flickr

Det går godt for sommerhussalget i det meste af Danmark – især i Næstved Kommune, hvor sommerhusområdet Karrebæksminde trak så mange købere til, at den sydsjællandske kommune havde det højeste procentvise salg af sommerhuse i forhold til den samlede bestand. Seks pct. af alle kommunens sommerhuse blev solgt i 2017.

Næstved Kommune er skarpt forfulgt af Varde og Lejre med et salg på godt fem pct.

Kort rejsetid fra København

»Næstved og Varde har to af de mest populære sommerhusområder i landet i henholdsvis Karrebæksminde og Blåvand, der historisk har trukket mange købere til, mens Lejre er populær som sommerhusområde, fordi der er kort rejsetid fra København. Generelt bliver der solgt mange sommerhuse, og der er god gennemstrømning i markedet i det meste af landet,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Aabenraa og Mariagerfjord fuldender top fem over kommuner, hvor der er solgt flest sommerhuse i 2017 i forhold til kommunens samlede bestand. Men også den meget populære sommerhuskommune Odsherred havde gang i salget.

Omkring 10 pct. af det samlede antal solgte danske sommerhuse blev handlet i Odsherred Kommune, hvor de eftertragtede sommerhusområder omkring Nykøbing Sjælland og Rørvig ligger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.