Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sommerhus i minefeltet

Roman. Katrine Grünfelds roman handler om et par, som har glemt at tage konsekvensen af manglende kærlighed.

Der fortælles fra Fanø for tiden. For et par uger siden udkom Marina Cecilie Ronés »Det skete«, og nu kommer Katrine Grünfelds roman »Sommerferie«, der også har Fanø som ramme. Familien skal i sommerhus på Fanø. Som altid. Vennerne siger nej, hvor dejligt, med de trygge tilbagevendende ophold, men skal selv på nye opdagelser, og læseren forstår allerede instinktivt, at vi har med et par at gøre, der sidder alvorligt fast. Forsidens nærbillede af en brandmand forstærker faresignalerne. Katrine Grünfelds ægtepar Johanne og Jakob har kendt hinanden længe, men det er år siden, de sidst har nået hinanden. I Johannes fortælling, for det er den, vi får, er ægtemanden ikke så lidt af en humørsyg, selvoptaget og knap person, som, tænker læseren, vist heller ikke holder sig til én kvinde. Johanne selv har for længst lukket for mere end det varme vand. Alligevel er de sammen. For der er også minderne og forestillingerne. Billederne af at de stadig er en lykkelig børnefamilie, der kaster rundt med hinanden, ler og leger. Inden i Johanne er der bare al denne her vrede. Som måske handler om, at det lige fra begyndelsen har været et skævt forhold. I hvert fald sker der noget dramatisk denne stille varme, men følelsesmæssige kolde, sommer. Johanne finder ud af, at frigid, som hun troede, hun var, det er hun ikke. Spørgsmålet er, om prisen for denne erkendelse er for høj, eller om der var andre veje? Johanne siger det, men bogen viser det ikke. Katrine Grünfeld skriver smukt og flydende, og problematikkerne er genkendelige. Alligevel synes jeg, der er lidt for lidt at komme efter. Man tror ikke på, at dette ægtepar har nogen chancer, og ingen af dem virker for alvor interesserede i at finde dem. Selv om vi ser Johannes fejl, er det hendes irriterede vinkel, og det får den anden part til at fremstå for svagt og unuanceret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.