Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Showtime

Bøger: »Katalognien. En versroman«. Det virkelig skønne ved Peter Adolphsen er, at han er så lysende begavet, og at han bruger denne begavelse så drilskt uforudsigeligt.

Efter fem ganske små, men kvalitativt store (og for tiden meget roste i Tyskland) værker, er Adolphsen nu på banen med den forrygende versroman »Katalognien«. Katalognien er en ø, der ligger som en iris i et øjenæbles hav. Øens byer ligger langs randen af iris, og disse byer har navne efter klassiske og moderne versformer, lige fra hexameterepos og alexandriner til ritornellen (Aarestrup), sonetkransen (en parafrase på Inger Christensens »Sommerfugledalen«), lejlighedsangen og freestyle battle. Disse byer og deres skrivemåder besøger Peter Adolphsen sammen med sin tro væbner, Sancho Panza, alias Ejler Nyhavn (alias Peter Adolphsens finurlige hjernespind) som mest lever sit liv med mange venner på Facebook. De to venners fælles passion er i tråd med Baudelaires berømte statement: Berus jer! Det foretrukne er den sjove tobak, og den last er der som bekendt mange kvaler forbundet med at udfolde. Vi kommer omkring, og det gøres morsomt, lærerigt elegant og super ekvilibristisk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.