Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Tegneserie:

Kulturminister Rene Dif og Sussi & Leo på tronen

Albumserien »Dimensionsdetektiven« vender Danmark på hovedet, og dét er sjovt.

Fra forsiden på »Dimensionsdetektiven – bunden af fjerde dimension«
Fra forsiden på »Dimensionsdetektiven – bunden af fjerde dimension«

»Dimensionsdetektiven« er en veltegnet, velfortalt og kernedansk albumserie, der er udkommet med mellemrum gennem det sidste par årtier.

Serien handler om privatdetektiven Clement Skunk-Petersen, der har en yderst speciel bil, der kan rejse mellem parallelverdener, af hvilke der ifølge seriens præmis findes adskillige. Første kapitel udspillede sig således i en kommunistisk version af Danmark, mens det fjerde og seneste album foregår i en bizar kitsch-version af vort fædreland.

Da flere af seriens personer stammer fra forskellige parallelverdener, er handlingen ikke helt nem at følge, men sjovt er det, at tegner/forfatter Ole Comoll Christensen og forfatter Niels Sønder-gaard tager deres selvskabte univers alvorligt nok til, at det også fungerer som satire.

I kitsch-Danmark er det René Dif, der er kulturminister, og Sussi og Leo er kongepar, hvilket tilsyneladende kun er en tand bedre end et kommunistisk Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.