Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Lyrik

Jeg piller navle

Der er opbrud og hjemkomster i Julie Sten-Knudsens debutdigte »Hjem er en retning«.

Bogcover.
Bogcover.

Meget åbent begynder digtsamlingen med linjen »Jeg piller navle«, og vist har selviagttagelsen en dominerende plads i digtene, men selvoptagetheden eller selvransagelsen håndteres med den uhøjtidelige lethed og selvironi, der gør Sten-Knudsens digte til en fornøjelse at læse: »Jeg er ikke/pensionist, jeg er ikke gammel/nok. Jeg er ung. Men jeg har ingen/piercinger. Jeg har en/tatovering. Jeg er ikke særlig/hårdkogt. Jeg er aldrig/blevet anholdt«.

Jeg-signalementet i bogens første digt ligner i høj grad bidraget til et generationsportræt. Bevægelsen, på vej imod og på vej bort, er en del af digtenes væsen, og mange former for »hjem« tages i øjesyn og op til sproglig behandling, kroppen som »jeg-hus«, barndomshjemmet, forelskelser og parforhold osv. Der er ikke de store overraskelser i Julie Sten-Knudsens debutdigte, men præcision, åbenlys sprogglæde og fin humor.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.