Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Monografi:

Højholt fra Hørbylunde

Lige så vanskelig, Per Højholt kan være at læse, lige så uomgængelig er han for enhver, der vil kende det 20. århundredes danske litteratur.

Stefan Kjerke-gaard har skrevet en klar, pædagogisk og sikker indføring i forfatterskabet. Han deler forfatterskabet op i fire perioder, og laver illustrative læsninger af værker fra hver periode i det første kapitel. Derefter er hovedfokus på den senere del af forfatterskabet. Det lader så nogle af de tidligere hovedværker blive behandlet mindre indgående (f.eks. »Turbo«), ligesom Gitte-monologerne, Højholts folkelige gennembrud, ikke får megen opmærksomhed. Anskuet som forfatterskabsintroduktion kan denne disponering synes mindre heldig, men da den senere del af forfatterskabet samtidig ikke tidligere har fået den bevågenhed, den fortjener, tilgiver vi det gerne. Nye Højholt-læsere: Begynd hér!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.