Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gratis gaver

Netmagasinet ATLAS har netop haft et års jubilæum. Det er der god grund til at fejre.

Forsiden af den 
papirudgave af ATLAS, som blev udgivet i forbindelse med jubilæet.
Forsiden af den papirudgave af ATLAS, som blev udgivet i forbindelse med jubilæet.

Magasiner kommer og går. Særligt de gratis af slagsen, som dukker op for så - umærkeligt - at forsvinde igen.

Men netmagasinet ATLAS har for nylig fejret et års fødselsdag på adressen atlasmag.dk. »Et dansk samtidsmagasin, der tager nettet alvorligt«, står der øverst på sitet, og det lyder ikke bare godt, det er også sandt.

Atlas udnytter nemlig på eksemplarisk vis både magasinets traditionelle force, den lange, gennemarbejdede tekst, og nettets ditto, det kortere, aktuelle indslag.

Et eksempel på det første er Elisabeth Hawes’ tekst om fejden mellem Albert Camus og Jean-Paul Sartre i 1950erne. Med tiden var Sartre kommet til at afsky sin ven og lod ham det vide i ætsende avisindlæg. Med ærligheden som undskyldning skrev han eksempelvis: »Deres kombination af ensformigt bedrag og sårbarhed afholdt altid folk fra at fortælle Dem de usminkede sandheder«.

Skræmmende broderskaber

Hvor Hawes’ tekst ser bagud, er Morten Wilhelm Scholz’ anmeldelse af Grindermans koncert i Vega aktuel. Men stadig med substans og kunstnerisk udsyn - selvom linjen mellem Raymond Carver og Nick Cave synes noget søgt.

Talrige andre fine tekster findes i ATLAS-feltet mellem kunst og samfund, men et regulært scoop er Lene Münchs såvel fascinende som skræmmende fotoreportage fra et ultrakonversativt tysk studenterbroderskab.

Eneste anke mod ATLAS er et ujævnt skribenthold. Nettet er gratis, det er de bedste penne ikke. Men savner man et dansk netmagasin med tyngde, er der ikke bedre steder at klikke hen. Hermed anbefalet!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.