Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Børnebog

Drengen, der var større end Messi

Tænk hvis du var alle tiders fodboldstjerne! Ikke bare byens bedste eller landets bedste spiller, men verdens bedste ... Og at du samtidig kun var otte år! Ny børnebog lever fantasien ud.

Søren Anker Madsen lader drenge og piger drømme sig til Camp Nou med bogen »Drengen, som var verdens bedste fodboldspiller«.
Søren Anker Madsen lader drenge og piger drømme sig til Camp Nou med bogen »Drengen, som var verdens bedste fodboldspiller«.

Det er nok en drøm, de fleste af verdens fodboldspillere, kan genkende: Tænk at være verdens bedste. Selv denne skribent, som har spillet fodbold i 20 år uden nogensinde at blive god til det, har drømt om at score i alle de store kampe, at blive hyldet af hundredtusindevis af fans. Tænk at være verdens bedste fodboldspiller …

Det er Albert Madsen i »Drengen, som var verdens bedste fodboldspiller«, der er skrevet af Søren Anker Madsen, tidligere journalist og redaktør - bl.a. på Berlingske - og nu pressechef på Lindhardt og Ringhof.

Søren Anker Madsen er en mand, der kan lide at fortælle historier. Det fornemmer man fra første side, hvor »den helt almindelige dreng« Albert begynder i børnehave.

Albert er lidt naiv og bliver hurtigt sat på plads af de større børn, men møder så sin kommende bedste ven og store passion på samme tid. Drengen hedder Mikkel, og han spørger, om Albert vil spille fodbold.

Og så bliver karrieren sparket hårdt og direkte op i trekanten. Fra den lokale klub til Brøndby og herfra til landsholdet og hele vejen til Barcelona. Albert møder Daniel Agger, Lionel Messi og alle de andre, og han scorer spektakulære mål i stort set alle kampe.

God underholdning

Hjemme hepper Mikkel trofast på sin ven, men i takt med succesen vokser afstanden mellem de to drenge. Albert må vælge mellem livet som verdensstjerne og den noget mindre glamourøse lejrskoletur.

Søren Anker Madsen fortæller sin historie uden svinkeærinder. Han skriver fra et perspektiv, der matcher et barns, og det virker aldrig forceret. Når der står »Da Albert var blevet syv år, var han blevet så god, at han spillede på en rigtig stor bane … « er det skrevet, som et barn ville se det. En 11-mands bane er en »rigtig stor bane«, når man er syv år.

Der findes smukkere og mere poetiske børnebøger end »Drengen der var verdens bedste fodboldspiller«, de er typisk trykt på mat papir og illustreret abstrakt, og historierne har flere - mere eller mindre søgte - lag. På Berlingskes børneavis, Kids’ News, sender vi nogle gange den slags »lækre« bøger ud til vores børneanmeldere, men de bliver næsten altid skuffede. De havde håbet på, at nogen ville fortælle dem en rigtig god historie.

Det gør Søren Anker Madsen. Han er ikke loyal over for »den gode smag«. Han er loyal over for sit publikum, over for alle de drenge og piger, der binder snørebåndene ekstra hårdt og drømmer sig til Camp Nou. Derfor er historien om Albert og Mikkel også god underholdning. Den anbefales alle de drenge og piger, der nogensinde har scoret et spektakulært mål. Og som har drømt om, at hele verden så det.

Titel: Drengen som var verdens bedste fodboldspiller. Forfatter: Søren Anker Madsen. Sider: 107. Pris: 149,95. Forlag: Carlsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.