Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Grundtvig

Den rette vej

Et højdepunkt i dansk salmelitteratur, et personligt essay og en nulevende billedkunstners illustrationer.

Sådan er opskriften på Kristelig Dagblads Forlags og Taarnborgs fine salmeserie. At Grundtvig er en flittigt tilbagevendende figur er ikke overraskende, og Jens Smærup Sørensen ser ham i sit essay som den sidste af de store salmedigtere i Danmark. En afgørende pointe er netop positionen som den sidste, der lige netop kan fastholde »den rette vej«.

»Med Guds død kunne han som de moderne være blevet vejløs«, hedder det. I forlængelse af det perspektiv tolker Smærup Sørensen salmedigteren ind i en slags dialog med Edith Södergran og Gunnar Ekelöf, og han sætter også »De levendes land« i sammenhæng med Pontoppidans omgang med grundtvigianismen i »Det forjættede land« og »De dødes rige«. Salmelæsning med lange perspektiver. Der er i sandhed rige tolkningsmuligheder i slutordene: »mit land, siger livet, er himmel og jord,/hvor kærlighed bor!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.