Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Roman

Breve fra en romerinde

100 år e.Kr. blev man dræbt eller sendt i eksil, hvis man var kristen. Jo Hermann har begået en lille eftertænksom roman, »Kejserens Klarsyn«, hvor brevene fra den eksildømte Flavia til hendes børn står lysende klart.

Romanen er inspireret af et overfald på kejser Domitian, der især frygtede, at hans nærmeste slægtninge skulle overtage hans trone. Flavias familie er både kristen og nært beslægtet med Domitian, derfor lader kejseren hendes mand dræbe.

Fortællingen skifter mellem historien om en tjeners forsøg på at beskytte børnene og familiens ejendom og de ensomme erindringsbreve, som Flavia skriver til sine børn fra en lille stenet eksilø. Hermann skriver medrivende godt, men desværre forbliver hun stort set tro mod de faktiske historiske begivenheder, hvilket lægger en dæmper på fortællingen. Hvor ville det være skønt, hvis hun havde sluppet pennen løs.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.