Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Om gravegruppen

Borgere, der bliver klemt i systemer. Politikere og magthavere, der misbruger den position, de er blevet betroet. Ministerier, der leverer urigtige oplysninger til landets lovgivere.

Det er afgørende for et demokrati, at magtmisbrug, fusk med betroede midler og vildledning af befolkningen kommer frem i offentlighedens lys. Democracy Dies in Darkness, som det hedder i den amerikanske avis The Washington Posts parole.

Åbenhed, transparens og gennemsigtighed gavner folkestyret. Også selv om det nogle gange kan være ubekvemt for de undersøgte magthavere. Befolkningen har krav på en retfærdig og saglig behandling. Befolkningen har krav på at kende præmisserne bag landets love. Befolkningen har krav på at vide, hvordan magt forvaltes. Vælgerne skal have mulighed for at tage stilling.

På Berlingske har vi en årelang tradition for at bedrive undersøgende journalistik. Vi undersøger, om borgerne får den behandling, de kan forvente og har krav på. Vi undersøger systemer og magtapparater.

De senere år har gravegruppen bragt flere markante sager frem. Eksempelvis Eritrea-sagen om udlændingemyndighedernes usaglige og problematiske asylstop, EFI-sagen om Skats ulovlige og vilkårlige opkrævninger fra skatteborgerne og kvælstofsagen om regeringens vildledning af Folketinget om miljøkonsekvenserne af landbrugspakken. Gruppen har kulegravet muslimske friskoler og dækket en ministers systematiske tilbageholdelse af oplysninger for lovgiverne i sagen om kvotekonger. Gennem 2017 og 2018 har gruppen boret afsløringerne frem om hvidvask for milliarder i Danske Bank.

Gravegruppen har modtaget flere hjemlige og internationale priser for det journalistiske arbejde og var bl.a. nomineret til Danmarks fineste journalisthæder, Cavlingprisen, i 2015 og 2016.

Vi vil meget gerne have nye tip og spor fra vores læsere og kilder.

Og mest af alt: Vi håber, at I vil læse med.

Lars Nørgaard Pedersen, chef for Berlingskes gravegruppe.

Tilbage til forsiden af Berlingskes gravegruppe.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.