Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Berlingske mener

Tåbernes vagtparade

Billede af den pickup, der blev brugt til at lå otte mennesker ihjel i et terrorangreb i New York tirsdag.
Billede af den pickup, der blev brugt til at lå otte mennesker ihjel i et terrorangreb i New York tirsdag.

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, udtrykte det præcist. Newyorkerne vil ikke lade sig skræmme frihedsmæssigt af terrorister, der på kujonagtig vis udfører terrorhandlinger med det dobbelte formål at dræbe og at skabe usikkerhed og angst. Hvis først man begrænser sin egen frihed, har man tabt alt.

Alt for mange gange har man overalt i verden oplevet disse religiøse galninge udleve en eller anden form for drøm om paradis og kalifater og har gladeligt ofret deres eget liv for at stille en samling fanatikere i Islamisk Stat eller i Al Qaeda tilfredse.

I et anfald af religiøst vanvid udfører disse svage personer terroraktioner, som dræber uskyldige mennesker. Disse mennesker har været alt for lette ofre for simpel manipulation. Det er sølle mennesker, der let lader sig fange ind af en retorik fra ekstreme islamister, der kun kender til had mod Vesten og intet andet. Det er underligt at disse personer overhovedet gider bo i USA eller i Vesten. Endnu mere underligt er det, at de ikke kan gennemskue hykleriet, der omgærder de ekstreme islamiske bevægelser som f.eks. Islamisk Stat, hvor en snæver ledelse i årevis har manipuleret med masserne og udført deres blodige handlinger, også mod lokalbefolkningen i Mellemøsten, så de kunne opretholde deres beskidte terrorregime.

Manden bag terroraktionen i USA er usbeker. Han har boet en del år i USA. Han har fået det eftertragtede greencard, som giver adgang til at arbejde lovligt i USA. Han ville uden problemer i løbet af få år have kunnet erhverve sig et statsborgerskab. Og så begår han denne handling.

Ingen ved, om han har haft planerne i mange år, og dermed har været en »sovende celle«. Men det er nok mere sandsynligt, at han lige som en lang række af hans tåbelige forgængere har fået ideen ved at hænge ud på de islamiske ekstremisters sider på internettet og er blevet tændt af de messende stemmer, der lover 72 jomfruer hinsides.

Amerikanerne er selvfølgelig bange for, at islamisk terror også rammer dem. Heldigvis har de siden Boston-bomberne og terroraktionen 11. september 2001 og yderligere et par andre gange stort set været relativt forskånet for storstilet islamisk terror.

Europæerne har til gengæld de seneste år haft mere islamisk terror. Men det fjerner langtfra frygten fra amerikanerne. Tværtimod. For USA er som Vestens største magt det mest udsatte mål i verden. Amerikanerne er – uanset hvor de bevæger sig – i fare for at blive offer for en terroraktion, fordi det i fanatiske islamiske kredse giver ekstra bonus at ramme det USA, der står som eksponent for vestlige frihedsbegreber.

De amerikanske myndigheder har afværget mange forsøg på at begå terror, og det eneste, man kan gøre politisk, er at støtte arbejdet med at infiltrere disse grupper og forhindre nye angreb. Imens er det vigtigt for amerikanerne og alle os andre at vise foragt for disse mennesker. At vise at vi i Vesten har friheden, og at vi aldrig går på kompromis med det. Og glæde os over, at usbekeren i stedet for jomfruer i paradis får en fængselscelle i USA.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.