Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
TV-lægen

Skævt set, hr. psykiater

TV-redaktør Peter Qvortrup Geisling svarer igen på kritik af DR-programmet »Gal eller normal« i et læserindlæg.

Kære Henrik Day Poulsen

Tak for din kommentar - men de to programmer om psykiatri er ikke i nærheden af at handle om at stille diagnoser. Den slags kræver stort set altid - som du også selv skriver - nær kontakt gennem længere tid mellem patient og behandler.

En af fordommene om mennesker med psykiske lidelser er, at "man kan se på dem, at de har en psykisk sygdom". Det er den fordom, vi stiller spørgsmålstegn ved i de to programmer - og intet andet.

Hvis tre eksperter, der er vant til at "læse" andre mennesker, ikke blandt 10 deltage kan udpege de fem, der har en psykiatrisk diagnose, når alle deltagerne udfordres en anelse i forskellige tests, hvordan skal alle vi andre så kunne gøre det, når vi vurderer mennesker på arbejdspladsen, til fester eller på gaden?

Det er det, programmerne handler om, og ikke noget som helst andet. Det skæres ud i pap i det første program, og ud af 600.000 seere, har der ikke været én eneste kommentar i retning af det, du frygter.

Så vær endelig optimist mandag aften, når du ser det afsluttende program.

Du ser nemlig noget så sjældent som et ganske smukt og respektfuldt program om mennesker, hvor både alle de 10 deltagere og de tre eksperter er helte. Ingen stemmes hjem. Den eneste fjende er fordomme om psykiske lidelser. Og dem bekæmper de sammen.

De Bedste Hilsner

Peter Qvortrup Geisling, DR, redaktør, studievært

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.