Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
App anmeldelse

Skønne rim og remser

…nye, anderledes og vildt gode!

Gugimadudi er en super skøn dansk app med rim og remser, skrevet af af Annette Fahnøe med tegninger af Tore Bahnson. Jeg er helt vild med de skønne vers, der er er søde, sjove, skøre, frække og mest af alt skrevet til børn. Det er super dejlig læsning, som bringer smil på læben både hos børn og voksne. Gugimadudi handler om noget barnet kan nikke genkendende til. Pigen der hellere vil spise slik til morgenmad, men SKAL spise havregrød. De handler om årstiderne, om at være bange eller om at være så sur, at man råber prut og tissemand (spørg lige om det er sjovt når man næsten 5...)

Appen rummer ingen interaktive elementer, ingen lyd. Bare tekst og vildt flotte tegninger. Gugimadudi er bare en bog overført til en iPad. Det ville selvfølgelig være smart at mulighederne var udnyttet optimalt. At man kunne vælge oplæsning, så ungerne kan sidde selv med appen også. På den måde virker appen lidt tam, i forhold til hvad der ellers er af gode interaktive app-bøger. Men med Gugimadudi gør det ikke noget! Jeg ELSKER at læse rim og remser højt, så jeg ville slet ikke bruge en oplæsningsfunktion. Jeg vil tale med mine børn om billederne, og tale med dem om handlingen.

Appen er afprøvet på mine egne piger. De elsker rim og remser. De elsker Gugimadudi. Jeg har også afprøvet appen med min 2.klasse. Børn er jo herlige, der er kontant afregning - 2.a skreg af grin, lyttede intens, og synes om de mange sjove udtryk i teksterne.

De 12 kr. appen koster er givet super godt ud. Det er dejligt med nye rim og remser til samlingen! Højtlæsning er super vigtigt for børns udvikling, der er så mange gevinster ved at læse med sit barn. Så det er bare med at læse højt, læse selv, læse sammen … og så gør det jo ikke noget, at læsningen er pakket lækkert ind i en app!.

Gugimadudi kan hentes i App Store til 12 kr.

Konference: Vejen til New Business

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.