Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samsung advarer: Dit smart-TV lytter med i stuen

Ejere af smart-TV skal måske tænke sig om en ekstra gang, inden de snakker privat foran fjernsynsskærmen.

Samsungs videdirektør i USA, Joe Stinziano, afslører det nyeste smart TV på en konfenrence i Las Vegas 5. januar 2015.
Samsungs videdirektør i USA, Joe Stinziano, afslører det nyeste smart TV på en konfenrence i Las Vegas 5. januar 2015.

Hvis der står et smart-TV fra Samsung i din stue, er det måske en god idé at være ekstra påpasselig med kæresteskænderier, at tale om din »sorte« hækklipper eller noget andet prekært, mens apparatet er tændt. Det skriver onlinemediet The Daily Beast på sin hjemmeside.

Hvis du ikke kan finde fjernbetjening eller er for doven til at zappe, kan de moderne smart-TV nemlig også forstå, hvad du siger til dem via det såkaldte voice recognition eller stemmegenkendelse.

Men i Samsungs brugervejledning finder man en formulering, der kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på selv den mest modvillige konspirationsteoretiker. Ejere af smart-TV fra det sydkoreanske gigantfirma skal nemlig være opmærksomme på, at »hvis dine talte ord indeholder personlig eller anden følsom information, vil den information være at finde i det data, der bliver opfanget og sendt videre til en tredje part.«.

Med andre ord: Det, du siger, bliver optaget og sendt af sted via cyberspace. Til internetsiden CNET.com siger en talsperson fra Samsung, at virksomheden tager privatliv yderst seriøst. Derfor har virksomheden blandt andet krypteret al data, så kundernes information ikke kan blive brugt »uautoriseret«.

»Skulle forbrugere slå stemmegenkendelsesfunktionen til, består stemmedataene kun af TV-kommandoer eller søgesætninger. Brugerne kan nemt se, når stemmekendelsen er slået til, fordi en mikrofon-ikon dukker op på skærmen,« lød det til CNET.com.

Samsung-talspersonen tilføjede desuden, at data slet ikke bliver gemt eller solgt til en tredje part. Ifølge talspersonen bliver det kun sendt til en server, der leder efter det, man søger. Og hvis du som smart TV-ejer stadig ikke føler dig beroliget, er der ikke andet for, endv at gribe fjernbetjeningen og slukke for stemmegenkendelsessystemet.

«Stemmegenkendelse (...) kan tændes eller slukkes af brugeren. TV-ejeren kan også logge af fra Wi-Fi-netværket,« var rådet fra talspersonen til CNET.com.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.