Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Annonce

Undgå at falde i de værste fælder på bilferien

Udover at have det hyggeligt undervejs handler bilferie om at komme sikkert ud og hjem. I denne artikel får du gode tips til, hvordan du kan undgå uheld.

Det er skønt at være af sted på ferie, men det er nu også dejligt at komme sikkert hjem. Nøglen til den vellykkede ferie er dels planlægning, dels god sund fornuft, der allerede begynder hjemme på køkkenbordet og i garagen, når turen planlægges og bilen pakkes.

Det giver sig selv, at den væsentligste forudsætning for at undgå at bilen bryder sammen og uheld opstår undervejs er, at den er frisk serviceret og klargjort til turen. Men hvad der er lige så vigtigt er det mentale overskud, chaufføren kommer afsted med og kan oppebære undervejs.

Planlæg turen og hold pauser
En lidt for tæt tidsplan, usikkerhed om hvilken vej man skal køre og pludselige ruteændringer kan føre til farlige situationer. Stress og jag giver dårlig stemning på turen, forhøjet brændstofforbrug og gør, at man tager dumme risici.

Planlæg derfor turen og dens pauser, så det bliver realistisk at nå frem på den forventede tid.

  • Undlad at køre fredag og lørdag, hvor risikoen for kødannelse er størst. Tjek trafikprognosen på www.trafikken.dk og planlæg.
  • Indregn pauser. Hold hellere flere korte end enkelte lange.
  • Forbered ruten og indstil navigationen hjemmefra.

Læs mere: Overvejer du ny bilforsikring? Test dit behov her

Spis og drik rigtigt
Uden mad og drikke duer helte ikke.

  • Spis hellere flere små måltider end få store. Så er der stadig ilt til hjernen.
  • Drik vand undervejs. Undgå kaffe og sukkerdrikke, der gør, at I drikker mere og får ekstra tissepauser.
  • Drop sukkerslik, der giver for meget energi og de salte snacks, der får jer til at drikke mere.

 

 

 

”Bliver bilen stjålet er man dækket, hvis bilen er kasko eller delkasko forsikret. Hvis bilen bryder sammen under ferien, er der hjælp at hente på bilens kasko eller delkasko forsikring. Vi samarbejder med SOS International, der hjælper med vejhjælp på stedet, bugsering, udlejningsbil, fremskaffelse af reservedele, hjemrejse og hjemtransport af køretøj,” siger Pia Holm Steffensen, der er privatdirektør i Alm. Brand.

 

 

 

Vær klar til hjemturen
Husk at turen også går hjemad igen, og at bil, chauffør og passagerer kræver den samme opmærksomhed. Tjek bilens væsker og dæk, så bilen også er klar til hjemturen.

 

 

Læs mere om vejhjælp i udlandet:
https://www.sos.eu/da/roedt-kort/#akut-hjaelp-roedt-kort

Er du i tvivl, om du er rigtigt forsikret? Tag Alm. Brand Forsikrings behovstest på http://behovstest.almbrand.dk/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.