Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Annonce

Spar tusindvis af kroner på dine forsikringer

Pris er ofte det væsentlige parameter for valget af bilforsikring. Men prisforskelle afspejler som regel afvigelser i dækningerne - og selvom prisen er billig, så kan de forkert sammensatte dækninger blive dyre.

”Spar tusindvis af kroner på din bilforsikring!”
Man når knapt at indtaste ordet ’bilforsikring’ i en søgning på nettet, førend man rammes af tonsvis af søgeresultater, der lover store besparelser og markedets billigste forsikringer.

Man skal da heller ikke betale mere end højst nødvendigt, men det nytter jo ikke, at forsikringen er billig, hvis den ikke dækker det behov, man har, lyder det fra Alm Brand Forsikrings privatkundedirektør Pia Holm Steffensen.

”Det er meget mere relevant at tjekke dækning og korrekt løsning i forhold til sit behov, end pris. Fedt med en billig forsikring. Mindre fedt, når den ikke dækker det, man havde forventet. Det gælder både forsikringssum og dækninger. For sagen er jo, at man først opdager det, når det er for sent,” siger hun.

På den måde kan den forkert sammensatte forsikring, vise sig at blive dyr, selvom den på papiret er billig.

Jurist i bilisternes forbrugerorganisation, FDM, Dennis Lange, peger på, at udfordringerne kommer, når talen falder på tilvalgsdækningerne: ”Dybest set er der ikke de store forskelle på grunddækningen i de danske bilforsikringer. De største variationer ses typisk i de tilvalgsdækninger, man kan købe,” siger han.

Det gælder fx på muligheden for at tegne udvidet glasforsikring, der dækker alle pludseligt opståede skader på bilens ruder, eller ’friskade-dækning’, der gør, at prisen ikke stiger som følge af visse skader og at man ikke skal betaole sin selvrisiko. Her skal du være opmærksom på, at enkelte forsikringsselskaber tilbyder kaskoforsikring, hvor fri-skade er inkluderet.

Han anbefaler, at man sætter sig ind i, hvilken dækning man gerne vil have og har behov for, og så afsøger markedet for priser:

”Man skal sørge for, at man får den dækning, man gerne vil have, således at man hverken forsikrer sig mere eller mindre end man ønsker. Dernæst skal man være opmærksom på prisen. Ofte er der en del penge at hente ved at afsøge markedet og indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber – alternativt bruge en prissammenligningsside på internettet,” siger han.

”Sker der indbrud i bilen dækker forsikringen det tilbehør der hører til bilen, hvis den er kasko eller delkasko forsikret. Tyveri af private genstande, som ikke hører til bilen, er dækket af indboforsikringen. Særlige genstande som f.eks. iPads, mobiltelefoner og fotoudstyr er dækket med 5 % af indbosummen, og så må de ikke være synlige udefra,” siger Pia Holm Steffensen."

 

Læs mere: Overvejer du ny bilforsikring? Test dit behov her

 

 

 

 

Er du i tvivl, om du er rigtigt forsikret? Tag Alm. Brand Forsikrings behovstest på http://behovstest.almbrand.dk/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.