Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Annonce

Det rigtige toilet øger boligværdien

Her skal du være opmærksom, hvis du vil undgå at give afslag i prisen, når boligen skal sælges.

Indretningen af badeværelset har ofte afgørende betydning for et boligsalg, og derfor kan det være en rigtig god idé at overveje en udskiftning af det gamle toilet, hvis man som boligejer går med salgstanker.

Det mener blandt andre direktør i ejendomsmæglerkæden DK Boligsalg, Gabriel Barløse. Han har mere end 20 års erfaring og mere end 1.000 bolighandler bag sig, og han understreger, at gamle toiletter har det med at gøre potentielle købere nærige.

Undgå nedslag
Gabriel Barløse forklarer, at selve udbudsprisen på en bolig eller en ejendom primært bestemmes af beliggenhed og boligens overordnede stand.

”Men når det så kommer til rent faktisk at få den pris, man som sælger gerne vil have, så er der en række ting, der har betydning. Blandt andet, hvordan køkkenet ser ud, og om badeværelse og toilet er nyt og moderne. Er det det, vil køber ikke være så forhippet på et afslag i prisen,” siger han.

Her vil et ældre badeværelse typisk vil trække ned i prisen. Samtidigt peger Gabriel Barløse på, at udskiftning og renovering ofte kan være mere værd end selve investeringen.

Indret til fremtiden
Spørgsmålet er selvfølgelig, hvad et ”fremtidssikret badeværelse” så rent faktisk indeholder. Her peger trenden eksempelvis på, at et væghængt toilet er en god investering. Samtidigt fremhæver mægleren, at stilen ofte afhænger af den enkelte bolig.

”Der er jo stor forskel på, hvad der efterspørges i en villa, hvor der er lidt mere plads til  unikke løsninger og hvor ’anderledes’ godt kan være positivt, og så en treværelses på Vesterbro, hvor man nok kommer længst med at tænke på, hvad den brede masse efterspørger, når man indretter og holde sig fra alt for vilde farver,” siger Gabriel Barløse. Samtidigt slår han dog fast, at moderne købere i stigende grad stiller krav til deres toiletter.

Husk strømmen
Det viser blandt andet de seneste års stigende interesse for såkaldte AquaClean toiletter, der med et væld af funktioner er et godt bud på fremtidens toilet.

Præcis som i køkkenet, hvor køleskabet i stigende grad bliver ”smart” – med indbygget dispenser til isterninger og isvand og for de nyeste modeller endda med internet-adgang – bliver toilet og bad nemlig også i stigende grad intelligent.

Overvejer man en renovering af badeværelset er det derfor en god idé at overveje ting som adgangen til strømudtag og i det hele taget en indretning, der giver fremtidige købere mulighed for eksempelvis at installere et moderne douchetoilet.

Find flere gode råd til badeværelsesrenovering her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.