Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Annonce

Det bør du vide om din forsikring

1) Få styr på dit behov
En ansvarsforsikring er et lovkrav, hvorimod en kaskoforsikring er et tilvalg. Det samme gælder tillægsforsikringer som for eksempel vejhjælp og førerulykkesforsikring. Tilvalg kan gøre din forsikring dyrere, så du bør overveje, om du har behov for dem.

2)  Høj selvrisiko kan få prisen ned
Når du tegner en bilforsikring, skal du vælge en selvrisiko. Selvrisikoen definerer det beløb, du selv skal betale, før forsikringsselskabet så betaler resten.
Som tommelfingerregel gælder, at jo højere selvrisiko, desto lavere vil den årlige forsikringspris være. Har du god luft i privatøkonomien, kan du vælge høj selvrisiko og slippe billigere.

3) Saml dine forsikringer og spar penge
Jo mere du køber i din bank, jo billigere bliver det. Samme princip gælder for forsikring.
De fleste selskaber tilbyder samlerabat, hvis du køber din bilforsikring sammen med en eller flere andre forsikringer, eksempelvis ulykkes- og indboforsikring.

4) Hold øje med prisen
Priserne på bilforsikring ændrer sig ofte, og det er derfor en god idé at sammenligne priserne mindst en gang om året. På den måde undgår du at betale for meget for din bilforsikring. Brug Forsikringsguiden.dk eller prøv en af de mange tjenester, hvor du online kan få tilbud på forsikringer fra flere forskellige selskaber.

5) Spørg før du skifter
Ring op til dit forsikringsselskab og spørg om du ikke kan få en billigere forsikring.
Forsikringsselskaberne lever af deres kunder og de vil gøre meget for ikke miste dig. Jo længere tid du har været kunde hos dem, jo mere vil de formentlig gøre for, at du skal blive som kunde.

6) Du kan fortryde
Når du køber en ny forsikring, kan du fortryde købet. Det gælder også, selv om forsikringstiden er startet. Fortryder du aftalen, har forsikringsselskabet ikke krav på betaling. Du kan fortryde aftalen indtil 14 dage efter, at du har modtaget forsikringsbetingelserne og oplysning om fortrydelsesretten.

Er du i tvivl, om du er rigtigt forsikret? Tag Alm. Brand Forsikrings behovstest på http://behovstest.almbrand.dk/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.