Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Annonce

6 ting du bør vide for at undgå uheld på vejene

Din bil kan meget mere end du tror, så derfor skal du sætte dig ind i alle bilens funktioner. Det kan være med til at forebygge ulykker.

Du kender det sikkert fra dig selv. At du opdager, at din bil har funktioner, som du ikke var klar over. Det gælder også mange andre bilister. Eksempelvis er der stadig bilister, der taler håndholdt i mobil i bilen, selv om de meget let ville kunne koble telefonen til bilens håndfri funktion. Og det er ikke kun et brud på loven, det øger også sandsynligheden for uheld og skader på biler og personer.

Som bilist kan du nemlig selv gøre meget til ikke at blive indblandet i en ulykke og derfor opfordrer FDM til, at man tager bilkørsel helt alvorligt, uanset hor kort turen er.

Læs mere: Overvejer du ny bilforsikring? Test dit behov her

 

Brug bilens hjælpesystemer: Et kamera kigger direkte bagud. Foto: Jens Høy

 

Brug begge hænder. Så er du klar til at undvige og skal ikke bruge unødig tid på at flytte hænderne, hvis der skal undviges hurtigt. Foto: Jens Høy

 

Stil systemerne rigtigt. Moderne biler har systemer, der advarer, hvis du er ved at køre ind i en bil foran. De kan indstilles til at reagere tidligt eller sent. Indstil systemerne, så de passer til dit temperament, fremfor at slå dem fra. Foto: Jens Høy

Er du i tvivl, om du er rigtigt forsikret? Tag Alm. Brand Forsikrings behovstest på http://behovstest.almbrand.dk/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.