Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Nye Borgerliges meningsmålinger peger i øst og vest

Det er meget usikkert, om Nye Borgerlige kan klemme sig over spærregrænsen, viser gennemgang af meningsmålinger.

 

Danmarks nyeste parti, Nye Borgerlige, har fået stor mediedækning, men om partiet kommer i Folketinget er en helt anden sag.

I de seneste meningsmålinger står partiet til alt fra nul til seks mandater, viser Berlingskes gennemgang.

Se videoen, der viser Nye Borgerliges popularitet i målingerne, øverst i artiklen.

Dermed er det meget usikkert, om partiet ville få pladser i Folketinget, hvis der var valg nu.

Partiet står til at få 1,8 procent af stemmern ifølge Berlingske Barometer, vores vægtede gennemsnit af meningsmålinger

Den statistiske usikkerhed for partiet er for tiden 0,3 procentpoint. Det betyder, at det faktisk er realistisk, at partiet ved et folketingsvalg nu kunne få 2,1 procent af stemmerne og dermed nå op over spærregrænsen på 2 procent.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.