Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
God læsning

»Spøgelsesubåde« var skyld i verdens største skibsforlis

Næsten alle kender Titantic. Men kendte du den betydeligt større katastrofe med luksuslineren M.S. Wilhelm Gustloff?

Læs artiklerne om skibet MS Wilhelm Gustloff, der blev sænket af »spøgelsesubåde« natten mellem den 30-31. januar 1945.
Læs artiklerne om skibet MS Wilhelm Gustloff, der blev sænket af »spøgelsesubåde« natten mellem den 30-31. januar 1945.

Da krydstogtskibet M.S. Wilhelm Gustloff forliste i slutningen af Anden Verdenskrig, vakte det hverken genklang eller sympati. Det på trods af, at de fleste passagerer var børn på flugt fra plyndring og drab.

Det sunkne skib vakte ikke megen opsigt i pressen i dagene efter forliset. Den tragiske historie nåede aldrig at blive lige så kendt om historien om Titanic, selv om omfanget af katastrofen var betydeligt større.

Man kan lede forgæves efter omtale af forliset i de gamle aviser i dagene efter. Et par andre skibe er dog omtalt. De var tætte på at ende som kanonføde, men torpedoerne strøg akkurat udenom. Det var russiske ubåde. »Spøgelsesubåde« kaldte pressen dem.

Det får du

- Stor hovedartikel: »Verdens største skibskatastrofe«
- Stor artikel og interview med en af de få overlevende: »Den gamle mand og forliset«
- Grafik: Her blev skibet torpederet

Mød en af de få overlevende, tyskeren Heinz Schön, om, hvordan han oplevede det voldsomme skibsforlis, hvor mere end 9.000 mennesker omkom.

Sådan præsenteres historien

Du downloader her 4 siders pdf  inkl. billeder om skibsforliset. Gem dem på din pc eller tavle-pc.


Da krydstogtskibet M.S. Wilhelm Gustloff forliste i slutningen af Anden Verdenskrig, vakte det hverken genklang eller sympati.

Det på trods af, at de fleste passagerer var børn på flugt fra plyndring og drab.

Det sunkne skib vakte ikke megen opsigt i pressen i dagene efter forliset.

Her fortæller en af de få overlevende, tyskeren Heinz Schön, om, hvordan han oplevede det voldsomme skibsforlis, hvor mere end 9.000 mennesker omkom

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.