Dyr med blodrøde tænder fundet i Transsylvanien

Omkring 200 kilometer fra den blodtørstige Vlad Draculas slot har forskere fundet fossilet af et forhistorisk pattedyr med overdimensionerede blodrøde fortænder, skriver New Scientist.

I samarbejde medVidenskab.dk

Fossilet stammer fra en såkaldt Barbatodon transylvanicus, der levede sammen med dinosaurerne for 70 millioner år siden skriver videnskab.dk.

Barbatodon holdt til i Draculas hjemstavn Transsylvanien, Rumænien. Dyret var omtrent på størrelse med en rotte og tilhørte en relativ ukendt gruppe af pattedyr, kaldet multituberculates, der faktisk overlevede dinosaurerne, men så uddøde for 35 millioner år siden.

Thierry Smith fra Royal Belgian Institute of Natural Sciences og Vlad Codrea fra University of Babes-Bolyai, Rumænien, fandt fossilet med de blodrøde tænder. I sidste måned fremlagde de resultaterne ved en konference for Society of Vertebrate Paleontology.

Opdagelsen af fossilet - komplet med tandsæt - giver de første spor til dyrets kost. Bortset fra de røde fortænder ligner tandsættet gebisset fra den moderne spidsmus. Det antyder, at det kan have været delvis til et måltid af insekter. Så dyret var formentlig ikke så meget blodsuger endda.

Ifølge forskerne skyldes de røde fortænder formentlig, at dens tandemalje er 3 pct jern, hvilket sandsynligvis har gjort det mere slidstærk, læs hele historien på videnskab.dk.

Mest læste