Soldater skal øge sikkerheden i Italien

Italiens regering vil udstationere soldater på gaderne i storbyer for at hjælpe politiet med at forbedre sikkerheden for borgerne.

Den højreorienterede regering i Italien fremsætter forslag om, at udstationere soldater i flere af landets storbyer, hvor de skal hjælpe politiet med at forbedre sikkerheden for borgerne. Forslaget er kontroversielt og møder stor modstand, men forsvarsminister Ignazio La Russa mener, beslutningen er nødvendig.

- I mange byområder er der en følelse af øget utryghed, siger forsvarsministeren om forslaget, som ventes at blive iværksat gennem et dekret i morgen.

Forslaget går ud på at sende i alt 2500 soldater ud i gaderne i de kommende seks måneder i 10 storbyer som Rom, Milano, Napoli, Torino og Genova.

Soldaterne får samme beføjelser som politiet og kan blandt andet anholde mistænkte og udføre efterforskningsopgaver.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.