Nestle dropper palmeolie fra Indonesien

Den internationale fødevaregigant Nestle dropper palmeolie fra indonesisk producent, som anklages for at ødelægge regnskov og forurene klimaet.

Fødevaregiganten Nestle dropper en at de største palmeolieproducenter i verden, indonesiske Sinar Mas, der anklages for at ødelægge regnskov og klimaet.

Det meddeler selskabet, efter at miljøorganisationen Greenpeace har kritiseret firmaet og gennemført demonstrationer mod firmaets hovedkontorer i flere lande.

Det er det andet store tilbageslag for Sinar Mas, efter at en anden madgigant, hollandske Unilever, ligeledes stoppede sine køb af palmeolie hos det indonesiske firma.

Unilever og Nestle er begge af Greenpeace blevet kritiseret for deres køb af palmeolie i Indonesien, der er verdens tredjestørste udleder af drivhusgasser kun overgået af Kina og USA.

En helt afgørende årsag til den store CO2-udledning er fældning og afbrænding af den indonesiske regnskov og afvanding af tørveområder på Sumatra, Java og Borneo, som sker for at bane vej for palmeolieplantager.

- Vi køber ikke længere palmeolie af Sinar Mas, hedder det i en erklæring fra Nestle.

En chef for det indonesiske firma afviser anklagerne om "klimavandalisme", som Greenpeace har fremført mod Sinar Mas. Direktøren Daud Dharsono siger, at firmaet lige siden 1980 har arbejdet "ansvarligt"./ritzau/AFP
Mest læste