Hemmelig DDR-bunker åbnet

Den bunker, som topledelsen i DDR fik bygget i tilfælde af et atomangreb, åbnes nu for offentligheden.

Der skulle være plads til at lave mad til de 400 personer, bunkeren kunne rumme.
Der skulle være plads til at lave mad til de 400 personer, bunkeren kunne rumme.
Da den var færdig i 1983, var bunkeren lidt uden for Berlin en af de mest moderne, den kommunistiske verden hidtil havde set. Men i dag er der ikke særlig meget tilbage af hverken bunkerens storslåethed eller det tidligere DDR - hvis topchefer skulle søge tilflugt i bunkeren i tilfælde af en atomkrig.

Nu bliver det muligt for alle at besøge bunkeren, som ligger i en skov nær Wandlitz cirka 25 kilometer uden for Berlin. Men ifølge BBC bliver det kun i en periode på tre måneder. Derefter planlægger Berlins bystyre at spærre bunkeren af med cement.

Bunkeren har taget en del skade siden åbningen i 1983 og er nu ramt af svamp, og væggene smuldrer.

Bunkeren blev bygget for at skærme DDRs daværende leder, Eric Honecker, fra et eventuelt atomangreb og havde plads til ham selv og 400 fra hans stab. Men selvom bunkeren blev bygget til ære for Honecker, så skriver BBC, at han udelukkende besøgte stedet en enkelt gang.

»Vi har fået at vide af folk fra den periode, at Honecker var mere eller mindre rædselsslagen eller chokeret, da han gik igennem stedet her,« siger Sebastian Tenschert fra Berlins bunker netværk, som har arbejdet for at få bunkeren åbnet for offentligheden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.