Congo: 30 udbrud af frygtet sygdom

Blødningsfebersygdomme som Ebola, Marburg virus, gul feber og Rift Valley feber fremkalder indre blødninger, der ofte er dødelige.

I den vestlige provins Kasai i den Demokratiske Republik Congo (DRCongo) har nødhjælpsorganisationen Læger uden Grænser fundet 30 nye udbrud af den frygtede sygdom blødningsfeber.

17 mennesker er allerede døde, og opmærksomheden retter sig desuden mod Watsa i Congos nordøstlige hjørne, hvor endnu et tilfælde er under mistanke.

Blødningsfeber dækker over sygdomme som Ebola, Marburg virus, gul feber og Rift Valley feber og fremkalder indre blødninger, der ofte er dødelige. Et håndtryk er nok til at pådrage sig sygdommen, og når virusen først har taget bolig i kroppen, går det stærkt.

Det er endnu ukendt, hvilken virus, der har fremkaldt de to aktuelle udbrud, oplyser Læger uden Grænser, men nødhjælpsorganisationen sendte torsdag morgen seks personer til Congo, som vil foretage en vurdering af udbruddets omfang. Det er nødvendigt for hurtigt at kunne begrænse spredningen af den ekstremt smitsomme sygdom.

Ebola blev første gang påvist i 1976 i DRCongo, der dengang hed Zaire, men der har også været udbrud i Sudan, Gabon og Elfenbenskysten. 244 mennesker døde under et enkelt ebola-udbrud i Congo i 1995.

Ritzau
Mest læste