Lørdagen satte sensationel varmerekord

Temperaturen nåede lørdag helt op på 26,5 grader. Dagen er første sommerdag, der nogensinde er målt i oktober.

1. oktober 2011 blev der sat varmerekord i Danmark. Vi tog en tur på Bellevue Strand ved Klampenborg for at tage temperaturen på det danske efterår.
1. oktober 2011 blev der sat varmerekord i Danmark. Vi tog en tur på Bellevue Strand ved Klampenborg for at tage temperaturen på det danske efterår.
Varmerekorderne står i kø lørdag. Der er nu målt hele 26,5 grader i Store Jyndevad i Sønderjylland, oplyser TV 2's Vejrcenter.

Samtidig er der ifølge DMI tale om den første sommerdag, der nogensinde er registreret i oktober, siden DMI begyndte at måle temperaturer i Danmark.

Dermed er ikke bare én, men hele to vejrrekorder blevet slået.

En sommerdag i oktober

Allerede lørdag formiddag registrerede DMI 24,6 grader, der gjorde dagen til den varmeste oktoberdag siden 1891, hvor man begyndte at registrere temperaturen.

Men da termometeret i Store Jyndevad nu har vist 26,5 grader, er der altså tale om en regulær sommerdag, og en sådan er aldrig før registreret i oktober måned.

Dermed er lørdagens anden varmerekord i hus.

Vejrcentre kappes om vejr-navn

Den tidligste sommerdag blev registreret den 14. april 1959, mens den hidtil seneste altså kom fredag den 30. september 2011. En sommerdag er ifølge meteorologerne, når maksimumtemperaturen når over 25 grader et aller andet sted i Danmark.

Den ekstreme varme har ikke kun ramt Danmark, men også store dele af Europa, hvor man oplever det varmeste vejr på denne tid af året i mands minde.

/ritzau/
Mest læste