Vildt fremmede kan bruge din Gmail-adresse

Google lader alle brugere af Google+ sende beskeder til Gmail-adresser, som de ikke selv kender.

Med den nye funktion får man - ud over forslag fra sin egen adressebog - navneforslag fra alle Google+-brugere, og man skal selv slå det fra, hvis man ikke ønsker, at andre skal få adgang til at kunne sende én beskeder.
Med den nye funktion får man - ud over forslag fra sin egen adressebog - navneforslag fra alle Google+-brugere, og man skal selv slå det fra, hvis man ikke ønsker, at andre skal få adgang til at kunne sende én beskeder.

I et nyt kontroversielt træk kobler internetgiganten Google nu sit svar på Facebook, Google+, sammen med posttjenesten Gmail, så vildtfremmede kan sende beskeder til folk uden at have deres postadresser.

Google forsøger til stadighed at banke Google+ op til Facebook-niveau i popularitet men halter langt bagefter. For at rykke tættere på udvides Gmail-brugeres kontaktliste nu, så den både rummer e-postadresserne på de eksisterende kontakter samt navne på folk, som har en Google+-konto. Når man opretter en besked, vil man derfor i adressefeltet både kunne vælge blandt sine egne kontakter og folk, der har en Google -konto, ved at vælge deres profil her.

Google sørger så selv for at »oversætte« Google+-kontoen til ejerens rigtige e-postadresse.

Kritik: Bør være valgfrit

Googles forklaring er, at det derved bliver lettere for dem, der bruger begge tjenester, at kommunikere med hinanden.

Men manøvren får øjenbrynene til at hæve sig hos forkæmperne for privatlivets fred, som i forvejen mener, at Google er gået over lidt for mange grænser, hvilket flere landes datatilsyn også bekræfter ved kontinuerlig uddeling af bøder til Google.

Flere mener, at sammenkoblingen bør være en funktion, som man selv kan vælge at slå til, således at brugerne udtrykkeligt skal svare ja til at ville modtage beskeder fra andre Google+-brugere.

Vil kunne slåes fra

Google siger, at den nye funktion ikke vil vise folks e-postadresser til fremmede. Beskeder vil blive sendt til en særlig del af indbakken, hvor de lander adskilt fra beskeder fra venner og andre kontakter. Hvis modtageren ikke svarer på beskeden, vil Gmail blokere for fremtidige beskeder fra afsenderen.

Man vil under Indstillinger (https://mail.google.com/mail/#settings/general) få mulighed for at slå den nye funktion fra, så man selv bestemmer, hvem der kan sende e-post via Google+. Mulighederne er »Alle på Google+«, »Udvidede cirkler«, »Cirkler« eller »Ingen«.

Google+ har to og et halvt år på bagen og har 540 millioner aktive brugere. Når man opretter en Gmail-konto, som er gratis, får man automatisk også en Google+-konto.

Mest læste

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.