TV-producent dropper 3D

Den amerikanske TV-producent Vizio dropper helt 3D i deres nye fjernsyn og fokuserer i stedet på ultra HD. Også flere TV-kanaler droppede sidste år at sende indhold i 3D.

Den amerikanske TV-producent Vizio dropper helt 3D i deres nye fjernsyn og fokuserer i stedet på ultra HD. Også flere TV-kanaler droppede sidste år at sende indhold i 3D. Foto: Scanpix
Den amerikanske TV-producent Vizio dropper helt 3D i deres nye fjernsyn og fokuserer i stedet på ultra HD. Også flere TV-kanaler droppede sidste år at sende indhold i 3D. Foto: Scanpix

Den amerikanske tv-producent Vizio, der blandt andet også producerer computere og tavle-PCer, har på CES-messen i Las Vegas præsenteret deres nye serie af fjernsyn. De er, ligesom tendensen tegner sig på årets CES-messe, i ultra HD. Altså en opløsningen fire gange højere end traditionelle fjernsyn.

Det samme har de øvrige TV-producenter som Samsung, Sony, Panasonic, LG og Sharp også annonceret på messen. Hvad det er specielt ved Vizios nye linje af fjernsyn er i stedet, at selskabet har besluttet at fjerne 3D-funktionen i samtlige af de nye fjernsyn, de præsenterede i Las Vegas.

Beslutningen kommer ifølge Vizio selv, fordi deres kunder ikke ser 3D-indhold på deres tv, og i stedet vil det amerikanske selskab fokusere på bedre og skarpere billedkvalitet.

Ultra-HD skal virke som et inticament for folk til at købe nyt TV, efter at 3D-fjernsyn ikke rigtigt er blevet noget hit som selvstændig ekstrafunktion. De fleste tager 3D med, fordi det er i fjernsynet, men udbuddet af film og TV-kanaler i 3D er begrænset, og mange føler sig fjollede ved at skulle have briller på for at se TV.

Flere 3D-kanaler lukker

3D har haft svært ved for alvor at bide sig fast hos forbruger - og hos tv-selskaberne, der i flere tilfælde har skrottet deres udsendelser i 3D og endda hele 3D-kanaler.

Blandt andet har britiske BBC droppet at bringe live-transmissioner i 3D-formatet. De sidste par år har BBC ellers transmitteret eksempelvis Wimbledon i 3D, men det har stationen skrinlagt som følge af manglende interesse fra de britiske seere. Det er også stadig uvist, om verdensmesterskaberne i fodbold i 2014 vil blive transmitteret i 3D.

Også den amerikanske sportskanal ESPN har taget konsekvensen af manglende interesse for at se TV i en ekstra dimension. Kanalen ESPN 3D, som transmitterede sportsbegivenheder i 3D i tre år, lukkede i september 2013.

Herhjemme lukker Viasat deres 3D-kanal den 15. januar - dog vil det stadig være muligt at se 3D-indhold på Viaplay på tv-boksen for Viasats parabolkunder.

3D-funktionen er øjensynligt heller ikke noget, der vejer tungt, når forbrugere skal købe nyt TV. Ifølge en undersøgelse af analyseinstituttet J.D. Power and Associates foretaget i 2012, så var det 11 procent af forbrugerne, der købte nyt tv på grund af 3D-funktionen. Til gengæld svarede 75 procent af de adspurgte, at prisen var det afgørende.

Mest læste