Telegigant sælger jetfly for at få penge

To af fire fly kommer under hammeren - men et nyt er snart på vej til teleselskabet, der har egen luftfartsafdeling.

Dette nye langdistancefly, en Gulfstream G650, kan til foråret indlemmes i flyparken som erstatning for de to fly, som nu skal sælges for at spare penge. Foto: Gulfstream
Dette nye langdistancefly, en Gulfstream G650, kan til foråret indlemmes i flyparken som erstatning for de to fly, som nu skal sælges for at spare penge. Foto: Gulfstream

Spaniens svar på TDC sælger ud for at få flere penge i kassen. Men udsalget er i den mere usædvanlige ende: to af fire jetfly.

Telefónica er Spaniens største teleselskab og et af Europas største. Og på inventarlisten har indtil nu stået fire Gulfstream-jetfly. Nu må ledelsen imidlertid stemple ind i god tid, hvis den vil booke en plads om bord, for to af flyene skal have anden ejer, så den pressede pengekasse kan få det bedre. Gælden er lige nu større end selskabets markedsværdi.

Telefónica ejer flere private fly end noget andet spansk, børsnoteret selskab og har sin egen afdeling for luftfart.

Det oplyser flere unavngivne kilder over for nyhedsbureauet Bloomberg.

Læderindtræk og internetadgang

Telefónica forventer at kunne få omkring 35 millioner euro eller 261 millioner kroner for de to Gulstreamfly, et G200 og et GV, når de kommer under hammeren i næste måned. De kan klare 10-14 passagerer og er udstyret med lædersæder, seng, internetadgang, TV- og satellitforbindelse. Vedligeholdelsesomkostningerne er omkring 10.000 euro pr. fløjet time, skriver Bloomberg.

I juli i år blev lønningerne til Telefónicas ledelse sat ned med 30 procent, og bestyrelsesmedlemmerne gik 20 procent ned i løn.

Til marts eller april bliver det dog igen lidt lettere at få flybilletterne på plads. Da får telegiganten nemlig endnu et Gulfstream G650-fly, som blev bestilt for tre år siden.