Tavlerne stryger forbi de bærbare i år

Analyseselskab hævder, at der på verdensplan vil blive sendt flere tavlecomputere end bærbare PCer ud til butikkerne i 2013. Apples iPad-konkurrenter får æren.

Stadig flere vælger tavlecomputere frem for PCer til blandt andet at surfe på nettet, spille spil og ordne økonomien via netbank. Nu meddeler analyseselskabet NPD DisplaySearch i en pressemeddelelse, at der på verdensplan kommer flere forsendelser af tavler til butikkerne end bærbare PCer i 2013.

I sin seneste rapport spår de, at butikker over hele verden totalt set vil få leveret 240 millioner tavlecomputere mod blot 207 millioner laptops.

iPad-konkurrenterne er hovedårsagen

Indtil nu har Apple domineret tavlemarkedet med sine iPads, men nu begynder det at se noget bedre ud for konkurrenterne også. DisplaySearch nævner i hvert fald Apples konkurrenter som hovedårsagen til den stigende efterspørgsel i tavler. Særligt gælder det de mindre tavlecomputere med en skærmstørrelse på omkring 7-8 tommer, som analyseselskabet forventer, vil stå for 108 millioner - eller 45 procent - af tavleforsendelserne i år.

Kina og Nordamerika forbliver ifølge DisplaySearch de største markeder for tavler i 2013. Disse to markeder havde allerede i 2012 flere tavlesalg end laptopsalg.

»Tavlemarkedet oplevede stigende investeringer i Nordamerika i anden halvdel af 2012 - fra store brands, der testede ikke kun nye skærmstørrelser og nye prispunkter men også ukonventionelle forretningsmodeller. Den efterfølgende stigning i forsendelser og efterspørgsel understregede fordelene ved segmentering på markedet, da det bidrog til en øget markedsekspansion,« udtaler senioranalytiker hos NPD DisplaySearch Richard Shim i pressemeddelelsen.

»I 2013 forventer vi yderligere investeringer på verdensplan, hvilket vil øge efterspørgslen til et punkt, hvor tavlecomputerforsendelserne går forbi laptop-forsendelser,« udtaler Shim.

Nedenunder kan du se et diagram over, hvordan DisplaySearch forventer, at tavlecomputere for hvert år vil tage et større bid af de bærbare PCers markedsandel:


Foto: DisplaySearch

Læs også: Lenovo fremviser kæmpe familietavle

Læs artiklen på mobilen.no

Oversat af Janus Bødker.