Snart kan du skype via browseren

Microsoft er allerede begyndt at integrere Skype i sin browserbaserede Outlook-tjeneste på de store markeder, og der ventes ikke at gå lang tid, før man i Danmark ikke længere behøver at installere Skype for at skype.

Nu er det snart ikke længere nødvendigt at installere Skype som et eksternt program. Microsoft er lige nu i gang med at gøre tjeneste tilgængelig via deres hjemmeside. Foto: Skype
Nu er det snart ikke længere nødvendigt at installere Skype som et eksternt program. Microsoft er lige nu i gang med at gøre tjeneste tilgængelig via deres hjemmeside. Foto: Skype

Microsoft ønsker med en særligt browsertilføjelse at lade brugerne videosamtale via Outlook.com.

Læs også: Guide: Sådan udvider du din browser-oplevelse

Videotelefoni er aldrig for alvor slået igennem på mobilplatformen, men for PC-brugere bliver det fortsat mere udbredt. En stor del af æren for det kan sandsynligvis tilskrives det dansk-svenskudviklede Skype, der blev opkøbt af Microsoft i 2011 for 45 milliarder kroner.

Siden opkøbet har Microsoft arbejdet på at integrere video- og chattjenesten med sine egne produkter. Videosamtale skulle blandt andet være en stor del af deres nye e-mailsatsning i form af Outlook.com, der blev lanceret i efteråret.

Læs analyse: Derfor har Microsoft købt Skype

Nu - mere end et halvt år senere - leverer Microsoft så endelig det, de lovede: Skype som en integreret del af Outlook.com. Man skal først hente et lille tilføjelsesprogram for at få det til at fungere, men så snart det er gjort, kan man snakke med vennerne over video direkte fra browseren.

Browsertilføjelsen fungerer med de nyeste udgaver af Explorer, Chrome og Firefox, og man bliver opfordret til at downloade den så snart, man godkender sammenslutningen af sin Skype- og Outlookkonto.

Tjenesten er allerede gjort tilgængelig for de britiske brugere, hvorefter turen kommer til de amerikanske og de tyske. Hvornår danskerne får gavn af den nye tjeneste vides ikke med sikkerhed, men der ventes ikke at gå lang tid.

Læs også: Skypestiftere til kamp mod Netflix

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat af Janus Bødker.

Mest læste