Skoler får bedre trådløse net

Høje-Taastrups skoler får hurtigere trådløse net til eleverne, og der kommer flere interaktive tavler i klasseværelserne. Desuden får hårdt ramte ordblinde ny computere med særlig software på.

Brugen af IT i undervisningen i skolerne vokser konstant. Derfor er der brug for hurtigere og bedre, trådløse forbindelser, blandt andet her på Selsmoseskolen i Taastrup. Foto: Høje-Taastrup Kommune
Brugen af IT i undervisningen i skolerne vokser konstant. Derfor er der brug for hurtigere og bedre, trådløse forbindelser, blandt andet her på Selsmoseskolen i Taastrup. Foto: Høje-Taastrup Kommune

Eleverne i skolerne i Høje-Taastrup Kommune - midtvejs mellem Roskilde og København - kan se frem til bedre og hurtigere trådløse net.

Byrådet vil bruge 1,5 millioner kroner til bedre IT. Det betyder både bedre, trådløse net med ny hardware og større båndbredde samt flere projektorer, som kan bruges til interaktiv undervisning, hvor man kan hente information fra Internet og arbejde digitalt på tavlen uden kridt og tavlesvamp. Pengene blev sat af ved skolestrukturrefoemn i 2011.

Alt skal være på plads midt i 2013, så eleverne ikke længere vil opleve sløve forbindelser, når de arbejder fra enten skolernes computere eller deres egne medbragte telefoner, tavlecomputere og bærbare computere.

Borgmester: Vigtigt signal

Mange af kommunens skoler har allerede interaktive tavler i klasseværelserne, men fire skoler - Gadehaveskolen, Fløng Skole, Sengeløse Skole og Hedehusene Skole - halter bagefter. Derfor sættes de nye projektorer op her.

Borgmester Michael Ziegler (K) håber, at eleverne vil mærke forskellen.

»Ved at rulle netværket ud i alle hjørner gør vi det nemt at finde information og dele sin viden med klassen. Vi sender samtidig et signal om, at IT er vigtigt, og vi giver alle elever chancen for at koble sig på,« siger han.

IT-pengene vil også komme de ordblinde til gode. De hårdest ramte ordblinde elever vil blive udstyret med computere med software, som kan hjælpe dem. 20 computere er på bevillingen for 2013.

Mest læste