Samsungs topmodel får en - stor - lillebror

Galaxy S III Mini kommer i handelen om fire uger. Den rummer storebroderens funktioner men er skrumpet til iPhone-størrelse.

Ligner den noget, vi har set før? Jo, en hel del, faktisk. Dette er Samsungs nye Galaxy S III Mini, der trods navnet kun er 0,8 tommer mindre end storebror. Foto: Samsung
Ligner den noget, vi har set før? Jo, en hel del, faktisk. Dette er Samsungs nye Galaxy S III Mini, der trods navnet kun er 0,8 tommer mindre end storebror. Foto: Samsung

Når maxi er virkeligt stort, er mini også en hel del større, end de fleste forventer.

Samsungs nye Galaxy S III Mini er derfor godt nok en lillebror til flagskibet Galaxy S III, men telefonen er stadig fire tommer stor, hvilket for mange stadig er en af de absolut større skærme.

Den sydkoreanske elektronikgigant sender Galaxy S III Mini ud i danske forretninger i uge 46, altså om en måneds tid, og vil koste 3.000 kroner. Telefonen er udstyret med en WVGA Super AMOLED-skærm med en opløsning på 800 x 480 pixler (noget mindre end storebror), har otte gigabyte lagerplads, en gigabyte arbejdshukommelse, et kamera med en opløsning på fem megapixler og med blitz på bagsiden og et lavkvalitetskamera med VGA-opløsning foran, og så klarer den Bluetooth samt trådløs forbindelse. Mini er dog en millimeter tykkere end Maxi.

På størrelse med iPhone 5

Farverne er keramisk hvid og rullestensblå.

Som storebror har Galaxy S III Mini også funktionen Smart Stay, så skærmen ikke slukker, så længe telefonen registrerer, at der er øjenbevægelse foran skærmen.

Lillebror er 0,8 tommer mindre end storebror og er dermed af samme størrelse som Apples nylige iPhone 5. Galaxy S III Mini kommer med nyeste udgave af styresystemet Android.

Galaxy S III-telefonen - storebror - er Samsungs bedst sælgende telefon til dato.

Mest læste