Samsung vil distancere Apple i 2013

Den koreanske mobilgigant hævder, at de i det nye år vil sælger over en halv milliard mobiltelefoner og dermed løbe fra den amerikanske ærkerival.

Foto: Amobil.no
Foto: Amobil.no

Samsung forventer at sælge 510 millioner mobiltelefoner i 2013 - 90 millioner flere end i 2012. 390 millioner af disse telefoner vil være smartphones. Det skriver The Korea Times.

Hjemmesiden hævder at have snakket med ledende personer i Samsung, og de fortæller, at 2013 bliver året, hvor Samsung for alvor løber fra ærkerivalen Apple.

Planlægger nye Windows 8-enheder

Udover smartphones og tavlecomputere i Galaxy-serien, der er de primære konkurrenter til Apples iPhone og iPad, har Samsung planer om at lancere flere nye enheder med Microsofts Windows 8 operativsystem. Selskabet vil også lancere mobiltelefoner baseret på det nye Tizen-system, som Samsung udvikler sammen med Intel.

Læs også: Apple og Samsung er verdens største

»Der er visse muligheder for, at smartphone-efterspørgslen generelt vil sagtne. Men vi ser en ny efterspørgsel på enheder, der benytter LTE (4G, red.),« udtaler Kim Hyun-joon, der er chef i Samsungs telekommunikationsafdeling.

Samsung investerer 2,2 milliarder dollar frem mod 2020 i sine fabrikker i Vietnam for at øge produktionskapaciteten.

Læs også: Nyt år er lig med nye mobiler

Læs artiklen på mobilen.no

Oversat af Janus Bødker.