Nokia gør klar til egen tavle-PC

Klar til premiere i februar på verdens største mobilmesse.

Med et Nokia-logo i toppen kan den nye tavlecomputer komme til at se sådan ud. Arkivfoto: Lucas Jackson, Reuters/Scanpix
Med et Nokia-logo i toppen kan den nye tavlecomputer komme til at se sådan ud. Arkivfoto: Lucas Jackson, Reuters/Scanpix

Den pressede, finske mobilgigant Nokia gør klar til at præsentere en 10-tommer stor tavlecomputer.

Præsentationen vil sandsynligvis ske på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona til februar, siger kilder blandt underleverandører i Taiwan til det normalt velinformerede taiwanske fagblad DigiTimes.

Nokia skal have ført samtaler med sin samarbejdspartner Microsoft, som Nokia deler skæbnefællesskab med i satsningen på den nye Windows Phone-software, og med chipproducenten Qualcomm samt Compal Electronics. Den nye titommertavlecomputer skal leveres med Windows RT, som er den rene tavle-PC-udgave af Windows 8.

Direkte konkurrent til Microsoft

Windows 8 blev lanceret 26. oktober og er Microsofts forsøg på at kombinere det klassiske Windows til PC-verdenen med mobilverdenen i form af en brugerflade med interaktive, farvede fliser.

Windows RT kan ikke køre de klassiske PC-programmer, sådan som Windows 8 også kan, men udelukkende den nye brugerflade med småprogrammer/apps.

Nokia havde oprindelig regnet med at være klar med sin egen tavlecomputer i første kvartal i år. Den nye Nokia-tavlecomputer vil blive en direkte konkurrent til Surface, den tavlecomputer, som Microsoft selv producerer.

Nokia havde regnet med i første omgang at ville producere 200.000 tavle-PCer.

Nokia lavede i 2009 sin egen, egentlige PC, Booklet 3G. Den havde et lækkert design men blev aldrig en succes, bl.a. fordi den var langsom.

Mest læste
Seneste nyt